Lübnan’dan 21 günlük ateşkes açıklaması: Nasrallah öldürülmeden önce kabul etmişti

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib’in Açıklamaları
Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, ABD basınına yaptığı açıklamada, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmeden önce İsrail’in 21 günlük ateşkes teklifini kabul ettiğini ve Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin Hizbullah’a danışarak ateşkesi kabul ettiğini belirtti. Bakan Buhabib ayrıca, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun bu karara destek verdiğini ve Amerika ve Fransa’ya bildirildiğini ifade etti.

21 Günlük Ateşkes Çağrısı
ABD ve Fransa öncülüğünde bir araya gelen sekiz ülke ile Avrupa Birliği, geçtiğimiz ay yayınladıkları ortak bildiride İsrail ile Hizbullah arasında 21 günlük “geçici ateşkes” çağrısında bulundu. Bildiride, bölgede yaşanan gerilimin kabul edilemez olduğu vurgulandı ve Lübnan-İsrail sınırında derhal 21 günlük bir ateşkes çağrısı yapıldı.

Nasrallah’ın Öldürülmesi
İsrail, ateşkes çağrılarına yanıt vermemesi sonucunda Lübnan’ın Dahiye bölgesinde bulunan Hizbullah ana karargahına saldırı düzenledi. Bu saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın hayatını kaybettiği açıklandı ve bölgedeki tansiyonun daha da yükseldiği belirtildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.