Maden-İş Grev Kararı 60 Gün Ertelenmişti

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANAN KARAR

Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yer aldı. Kararda, Türkiye Maden İşçileri Sendikası tarafından alınan grev kararının milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu belirtildi. Bu nedenle grev, 60 gün süreyle ertelendi.

İLK GREV TARİHİ VE PAZARLIK SÜRECİ

İlk grev, 1 Ağustos’ta gerçekleşmesi planlanıyordu. 600 bin kamu işçisinin zam pazarlığında taraflar arasında bir anlaşmaya varılamadı. Hükümet, işçilere bu yılın ilk altı ayı için yüzde 24, ikinci altı ayı için yüzde 11, 2026’nın ilk altı ayı için yüzde 10 ve ikinci altı ayı için de yüzde 6 zam teklif etmişti. Ancak bu teklif Türk-İş tarafından reddedildi ve grev kararı alındı. Türk-İş, bu çerçevede fiili ilk grevini 1 Ağustos Cuma günü Eti Maden’e bağlı bor işletmelerinde başlatmayı planlıyordu.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.