Mahkeme, Gürsel Tekin’in Görevine Devam Etmesine Karar Verdi

DAVA SÜRECİ BAŞLADI

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kongresi’ne yönelik ortaya atılan şaibe iddialarıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması İstanbul Adalet Sarayı’nda gerçekleşti. Bugün saat 10.00’da 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya taraf ve sanık avukatları katıldı. Mahkeme, Gürsel Tekin’in CHP İstanbul İl Başkanlığı görevinin devam etmesine karar verdi. Bunun yanı sıra CHP’nin reddi hakim talebi mahkeme tarafından kabul edilmedi. Duruşma, 21 Kasım 2025 tarihine ertelendi.

KONGREDE YAŞANAN TARTIŞMALAR

Tartışmalar, 8 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen CHP İstanbul İl Kongresi’ne kaynaklanıyor. Kongrede Özgür Çelik’in başkan olarak seçilmesi sonrasında, “oylamaya hile karıştırıldığı” yönünde iddialar ortaya atılmıştı. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, kongrede seçilen yönetimin geçici olarak görevden uzaklaştırılması ve yeni bir yönetim kurulunun atanması kararını vermişti. Bu doğrultuda Gürsel Tekin il başkanlığı görevine atanmıştı. CHP yönetimi, alınan karara karşı çıkmış ve Sarıyer’deki il binasında polis ile partililer arasında gerginlik yaşanmıştı. Parti yönetimi de binayı kapatarak Bahçelievler’e taşınma kararı almıştı. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi ise kongrenin iptali ile ilgili açılan davayı esastan reddetmişti. CHP yönetimi bunun üzerine durumu olağanüstü kongreyle yeniden değerlendirmiş ve 24 Eylül’deki kongrede Özgür Çelik yeniden başkan seçilmişti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.