Mansur Yavaş, İmamoğlu ve Özdağ’ı Ziyaret Etti

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINDAN ZİYARET

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Silivri’deki Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ve Ümit Özdağ’ı ziyaret etti. Yaklaşık iki saat süren bu ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Yavaş, “Bugün Sayın İmamoğlu ve Sayın Özdağ’ı ziyaret ettik. En son görüşmemizden beri ne kadar olduğunu hatırlamıyorum. Geçen hafta bir izin krizi yaşamıştık ama bu hafta yardımcı oldular. Kendisiyle gelişmeleri, yapılabilecekleri ve kendisinin göremediği ama Türkiye’de olan hem Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili hem bu yargılama süreciyle ilgili konuları geniş bir şekilde konuştuk. Kendisinin morali gayet iyi. Haksızlığa uğramış birisinin üzüntüsü ama suç işlememiş birisinin de öz güvenini kendisinde gördük.” dedi.

 

 

Yavaş, Türkiye’de bu tür yargılamaların sıklıkla gerçekleştiğine dikkat çekti. “Bu yargılamaların siyasi olduğu konusunda kamuoyunda çok geniş bir kanaat var. Yüzde 60 – 65’in üzerinde bir kanaat var. Dolayısıyla zaman zaman Türkiye’de bu tür siyasi yargılamalar oluyor. Ama sonunda da tam tersi uygulamalarla karşılaşıyoruz. Hukuk herkese lazım. Bu yargılamalar konusunda her yerde yaptığımız konuşma var. Bizim belediye başkanları olarak hiçbir dokunulmazlığımız yok. Ancak bizim yargılanma usullerimiz de var.” ifadesini kullandı.

 

TAHLİYE BEKLENTİSİ

 

Yavaş, Ümit Özdağ’ın da 11’inde tahliye edilmeyi beklediğini söyleyerek, “İnşallah onu da aramızda göreceğiz. Hak yerini bulacak diye düşünüyorum. Çünkü onunla ilgili olarak da bugün infaz kanunu var. Ondan bahsetmezsem olmaz. İnfaz kanununa göre çok ağır ceza alanlar 1-2 ay yatıp çıkacaklar. Şimdi yatarı olmayan suçlardan gençler, belediye başkanları yatıyor. Ümit Özdağ da aynı şekilde.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Yavaş, “Mahkum olmayacağına inanıyoruz. Ama mahkum olsa bile artık yargılamanın yapılmasına gerek yok. Fazlasıyla yattı. Onun için hukuk içerisinde yapılacaksa yapılsın. Hukuk herkese lazım. Adalet olmayan yerde ekmek olmuyor. Bunun da zararını maalesef Türk halkı çekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Portekiz’e İkinci Askeri Gemi Üretimine Başlandı

STM, Portekiz Deniz Kuvvetleri için inşa edilen lojistik destek gemisi projesinde ikinci geminin sac kesimini İstanbul'da gerçekleştirdi. Şirket, Portekiz'in stratejik ihalesini kazanarak uluslararası rakiplerini geride bıraktı.

12 Milletvekilinin Dokunulmazlık Dosyaları TBMM’ye Sunuldu

TBMM Başkanlığına CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez'in de arasında bulunduğu 12 milletvekili hakkında 14 ayrı dokunulmazlık dosyası sunuldu. Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri, Meclis Başkanlığınca Karma Komisyon'a havale edildi.

İBB Davasında 9 Tutuklu Sanık Tahliye Edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki büyük yolsuzluk davasında 53. günde duruşma savcısı kapsamlı ara mütalaasını açıklarken bazı tutuklu sanıklar için tahliye talep etti. Savcı İpek Elif Atayman, Yunus Göçer ve diğerleri için tahliye istedi.

Gökhan Günaydın’ın Tedbiri Kaldırıldı

CHP'de geçen hafta Merkez Yönetim Kurulu tarafından ihraç talebiyle disipline sevk edilen dokuz isimden biri olan Gökhan Günaydın'ın grup başkanvekilliği düşmüştü. Bugün Yüksek Disiplin Kurulu'nda 9 ismin itirazları ele alındı.

8 Kişinin Test Sonucu Pozitif Çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ünlülere yönelik soruşturmasında Adli Tıp Kurumu testi için alınan örneklerden sekiz şüphelinin sonucu pozitif çıktı. Ali Efe Bezci, Berdan Mardini, Enis Arıkan, Kenan Doğulu, Oğuzhan Beker, Ozan Doğulu, Tolga Çam ve Yaşar İpek testte pozitif çıktı.