SAVUR KAPI MAHALLESİNDE YAŞANAN OLAY
Dün akşam saatlerinde, Artuklu ilçesi Savur Kapı Mahallesi’nde yaşanan olayda, Suriyeli madde bağımlısı olduğu iddia edilen H.A.’nın 3-4 yaşlarındaki oğluna işkence yaptığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Mahalle sakinleri, çocuğun durumunu polise bildirdi ve bölgeye ekipler sevk edildi.
EVLİYALARIN MÜDAHALESİ
Polis ekipleri, ihbar üzerine H.A.’nın evinde arama yaptı. Arama sırasında plastik kelepçeyle elleri bağlı halde bulunan çocuk, hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu sırada mahalleli, olayın şüphelisi olan H.A.’yı linç etmeye kalkıştı. Ancak polis, H.A.’yı kalabalıktan kurtarmayı başardı ve olayın şokunu atlatmaya çalıştı.
BAŞLATILAN SORUŞTURMA
Olayın ardından H.A. gözaltına alınırken, yaşananlarla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı. İhbarı yapan mahalle sakinlerinin ifadeleri ve olayın geçtiği evde bulunan deliller üzerinde durulacak. Çocuğun sağlık durumu hakkında da gerekli tedbirlerin alınması için girişimlerde bulunulacak.