Marmara Üniversitesi’nde 84 kişi açığa alındı

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da PDY tarafından anayasal düzene karşı yapılan darbe teşebbüsü sonrasında 657 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) yürürlüğe girdiği belirtildi.

KHK hükümleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararlarına istinaden, üniversitede görevli 84 akademik ve idari personelin görevden uzaklaştırıldığı kaydedilen açıklamada, "Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından alınan karara göre, FETÖ/PDY ile bağı, iltisakı veya irtibatı mevcut ya da anılan örgüte destek veya müzahereti bulunduğu şüphesi bulunan üniversite personeli, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. ve 140. maddeleri çerçevesinde açığa alındı." ifadelerine yer verildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.