“MASAK raporu sonucu: Dilan Polat’ın dosyası mahkemeye gönderildi!”

HABER METNİ YENİDEN YAZIMI

MASAK raporu, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat hakkında önemli detaylar içeriyor. Raporda kara para aklama suçunun bulunmadığı, ancak vergi kaçırmanın gerçekleştiği belirtilirken, Dilan Polat’ın yetkisinin olmadığı vurgulanmış. Bu sebeple tahliye talebinde bulunan Polat’ın tutukluluğuna devam kararı verilmiş. Dosya, yetkili ve görevli itiraz yerinin Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi olduğuna karar verilerek geri gönderilmiş. Mahkeme heyeti, dosyanın Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesi için Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesine iade edilmesine karar vermiş.

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil olmak üzere 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Polat çifti hakkında yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulmuş, ayrıca aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesi suretiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti. Bu paraların aileye ait diğer şirketler arasında transfer edildiği ve sonunda Engin Polat’a ait olan Milda Gayrimenkul firmasında gayrimenkul ve araç alımları için kullanıldığı tespit edilmişti. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek farklı adreslere operasyon düzenlemişti.

Soruşturma devam ederken, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkı sattığı ve bu şekilde hesabındaki paraların kişisel hesaplara aktarılmaya çalışıldığı ortaya çıkmıştı. Şüpheliler arasında bulunan 16 kişi tutuklanırken, 27 şirkete de kayyum atanmıştı. Sulh Ceza Hakimliği, yapılan aylık tutukluluk incelemesinde bir grup şüpheliye adli kontrol hükümleri uygulanıp tahliye edilirken, diğerleri tutuklu olarak kalmaya devam etmişlerdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kırklareli’nde Özel Harekat Desteğiyle Uyuşturucu Operasyonu

Kırklareli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarına özel harekat ekipleri de katıldı. Operasyonların detayları ve etkileri henüz açıklanmadı.

Safranbolu’nun Tarihi Konağına Ödül Töreni Düzenlendi

Safranbolu'da restore edilen Rauf Beyler Evi, 'Sürdürülebilir Koruma' ödülünü kazandı. Bu ödül, yapılan restorasyon uygulamasının başarısını onurlandırıyor.

Tofaş Tırla Çarpıştı: Sürücü Yaralandı

Hatay'da bir Tofaş otomobili, tırla çarpışarak ikiye bölündü; sürücü yaralandı.

Kayseri’de Atölyede Meydana Gelen Yangın Kontrol Altına Alındı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki masa sandalye atölyesinde çıkan yangın, müdahale eden ekipler tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni araştırılıyor.

Edirne’de Boş Apartmanda Yangın: Çatıya Sıçradı

Edirne'de bir apartmanın çatısında yangın meydana geldi. Olay, çevrede paniğe yol açtı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.