ANLAŞMA DETAYLARI
Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, elektrikli araç stratejisi doğrultusunda batarya tedarikini arttırmak amacıyla önemli bir anlaşma imzaladı. Şirket, 107 GWh kapasiteli büyük bir batarya siparişi vermek için Güney Koreli üretici LG Energy Solution’a (LGES) yöneldi.
Siparişle ilgili parasal değer resmi olarak belirtilmemiş olmasına rağmen, Güney Kore medyası anlaşmanın değerinin yaklaşık 9,3 milyar euro olduğunu hesaplıyor. Bu anlaşma kapsamında LGES, Mercedes’in ABD’deki tesislerine 75 GWh, Avrupa’daki tesislerine ise 32 GWh batarya tedarik edecek.
PİL TEKNOLOJİSİ
Teslim edilecek batarya hücrelerinin, markanın yeni nesil AMG.EA performans platformlarında da kullanılacak olan 46 serisi silindirik piller olması bekleniyor. Mercedes için üretilecek pillerin, LGES’in 2026’da ABD’nin Arizona eyaletinde açacağı yeni fabrikada imal edilmesi öngörülüyor. Bu fabrika aynı zamanda Tesla ve Rivian’a da tedarik sağlayacak.