Merkel Uyardı: “Avrupa Yıkım Tehdidi Var”

MERKEL’DEN GÖÇ POLİTİKALARI UYARISI

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği’nin (AB) göç politikalarının büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade ediyor. Spiegel’in haberine göre, Merkel, sınır kontrollerinin sıkılaştırılması ve tek taraflı önlemlere dair endişelerini dile getirerek, bu tür politikaların Avrupa’nın çöküşüne neden olabileceğini belirtiyor. Almanya-Avusturya ve Almanya-Polonya sınırlarında yasadışı göçle mücadelede kesin bir başarı elde edileceğine inanmadığını aktaran Merkel, AB’nin dış sınırlarını korumasının önemine vurgu yapıyor.

AB’NİN GÖÇ POLİTİKALARINDA YENİ ADIMLAR

Merkel, Schengen anlaşmasının ve Avrupa içindeki serbest dolaşımın tehlikeye girebileceğini de sözlerine ekliyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB ülkeleri için yeni göç politikası çerçevesinde ek üç milyar euro tahsis edileceğini açıklamıştı. Avrupa Komisyonu, yasadışı göçmenlerle mücadelede yöntemlerini sertleştirmeyi planlıyor. Bu bağlamda, AB dışındaki yasadışı göçmenler için gözaltı merkezlerinin kurulması gibi yeni önlemler gündeme geliyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.