Merkez Bankası’nda yeni dönem!

Davutoğlu, TCMB Başkanlığına Murat Çetinkaya'nın atanma kararnamesinin imzaya açılması talimatı verdi. Mehmet Şimşek, bugün yaptığı açıklamada, yeni başkanın bugün yarın açıklanacağını ve kurumun içinden biri olacağını söylemişti.

Reuters haber ajansı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, TCMB Başkanlığına Murat Çetinkaya'nın atanmasını öngören kararnamenin imzaya açılması talimatı verdiğini duyurdu.

Üst düzey iki yetkilinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, Çetinkaya'nın atanmasını öngören kararname bugün Şanlıurfa'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılacak.

MURAT ÇETİNKAYA KİMDİR?
1976 doğumlu Murat Çetinkaya Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Bankacılık hayatına Albaraka Türk Katılım Bankasında başlayan Çetinkaya, uluslararası bankacılık ve hazine alanlarında çeşitli görevlerde bulundu. 2003 yılından itibaren kariyerine Türkiye Halk Bankasında devam eden Çetinkaya, Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı ve sonrasında Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Bu dönemde aralarında Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin de bulunduğu Bankanın çeşitli iştiraklerinde, Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev aldı. Çetinkaya 2008 yılından, Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atandığı tarihe kadar, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'de Hazine, Uluslararası Bankacılık ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Murat Çetinkaya, 29 Haziran 2012 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankası başkanının belirlenmesi sürecinde son aşamaya gelindi. Bugün, yarın yeni başkan belirlenir. Kurum içerisinden olacak" demişti.

Şimşek, Bakanlar Kurulu toplantısı için geldiği Şanlıurfa'da, AA muhabirinin sorularını yanıtlamıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının bugünkü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda önemli bir değişiklik öngörmediklerini belirten Şimşek, Genel Kurul ile başkanın belirlenme süreçlerinin farklı hususlar olduğunu ifade etti.

Şimşek, "Merkez Bankası başkanının belirlenme sürecinde son aşamaya gelindi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Başbakanımızla istişare ettik, ardından da Başbakanımızla Cumhurbaşkanımız istişare ettiler. Bugün, yarın yeni başkan belirlenir" diye konuşmuştu.

Şimşek, yeni başkanın kurum içerisinden olup olmayacağıyla ilgili de "Bizim için önemli olan liyakat ve tecrübedir. Dolayısıyla kurum içerisinden olacak" ifadelerini kullanmıştı. 

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.