Merkez Rezervleri Yükseldi, Düşüş Bitti

REZERVLERDEKİ ARTIRIM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) toplam rezervleri, 9 Mayıs ile sona eren haftada yaklaşık 5,8 milyar dolar artarak 144,3 milyar dolara yükseldi. Böylece 7 haftadır devam eden düşüş süreci sona ermiş oldu. ForInvest Haber’in TCMB verileri üzerinden yaptığı hesaplamaya göre, bir önceki hafta 138,5 milyar dolar olan toplam rezervlerde önemli bir toparlanma görüldü.

GEÇMİŞ REKOR SEVİYE

Toplam rezervler, 2025 yılı 14 Şubat haftasında 173,2 milyar dolarla rekor bir seviyeye ulaşmıştı. Güncel veriye göre, bu zirveye kıyasla rezervlerde yaklaşık 28,9 milyar dolarlık bir düşüş gözlemleniyor. TCMB’nin haftalık rezerv verilerini 16 Mayıs Perşembe günü saat 14.30’da resmi olarak açıklaması bekleniyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kırklareli’nde Özel Harekat Desteğiyle Uyuşturucu Operasyonu

Kırklareli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarına özel harekat ekipleri de katıldı. Operasyonların detayları ve etkileri henüz açıklanmadı.

Safranbolu’nun Tarihi Konağına Ödül Töreni Düzenlendi

Safranbolu'da restore edilen Rauf Beyler Evi, 'Sürdürülebilir Koruma' ödülünü kazandı. Bu ödül, yapılan restorasyon uygulamasının başarısını onurlandırıyor.

Tofaş Tırla Çarpıştı: Sürücü Yaralandı

Hatay'da bir Tofaş otomobili, tırla çarpışarak ikiye bölündü; sürücü yaralandı.

Kayseri’de Atölyede Meydana Gelen Yangın Kontrol Altına Alındı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki masa sandalye atölyesinde çıkan yangın, müdahale eden ekipler tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni araştırılıyor.

Edirne’de Boş Apartmanda Yangın: Çatıya Sıçradı

Edirne'de bir apartmanın çatısında yangın meydana geldi. Olay, çevrede paniğe yol açtı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.