Meta: Yapay Zeka Kadrosunda 600 İşten Çıkarma Kararı

Meta, yapay zeka biriminde yaklaşık 600 çalışanın işten çıkarılacağını doğruladı. Çıkarılmalar, şirketin yapay zeka altyapı birimlerini, Temel Yapay Zeka Araştırma Birimi (FAIR) ve diğer ürünle ilgili pozisyonları etkilemekte. Şirket içinde yapay zeka biriminin fazla olduğu ve FAIR gibi ekiplerin, ürün odaklı gruplarla bilgi işlem kaynakları için sıkça rekabet içinde olduğu düşünülüyordu.

İŞTEN ÇIKARMALAR DEPARTMAN KÜÇÜLTME GİRİŞİMİ

İşten çıkarmalar, Meta’nın departmanı küçültme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor ve şirketin yapay zeka stratejisini yönlendirmede bu birimin rolünü pekiştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca yapılan değerlendirmelere göre, işten çıkarmaların ardından Meta’nın Süperzeka Laboratuvarları’nın çalışan sayısının 3 binin altına düştüğü bildiriliyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.