Bugün yurt genelinde yurt genelinde yağış beklenmiyor. Parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. İç bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, yağışlar batı kesimlerden başlayarak pazar günü yurdun büyük bir bölümü etkisi altına alacak. Yağışların çok kuvvetli olması beklenmiyor. Ancak önümüzdeki üç günlük periyotta yurdun kuzey batısında rüzgarlar etkisini hissettirecek.
Cumartesi günü yurdun batı kesimlerinde yağışlı havanın yer yer etkisini göstermesi bekleniyor. Yağışlar Marmara'nın güneydoğusunda İç Ege'de, Göller Yöresi'nin kuzey batısında, Eskişehir çevrelerinde yağış etkili olacak. İstanbul'da özellikle Avrupa yakasında yer yer sağanak yağış geçişleri bekleniyor, sıcaklık en yüksek 31 derece olacak. Ankara'da bulutlu bir hava hakim olacak, en yüksek sıcaklık 35 derece. İzmir'de ise çok bulutlu hava hakim, sıcaklık 33 derece. Yurt genelinde sıcaklıklarda cumartesi gününden itibaren düşüş başlayacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyredecek.