Meteoroloji açıkladı: Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların yaşanacak sağanak yağıştan olumsuz etkilenmemeleri için uyarılarda bulundu.

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Batı ve Orta Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Elazığ çevresinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların Siirt, Bitlis, Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli, Muş, Van, Hakkari, Ağrı, Batman çevreleri, Mardin ile Diyarbakır'ın doğu kesimleri, Trabzon ve Rize geneli, Artvin'in kıyı, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı, Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece azalacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette öğle saatlerinden itibaren, Kuzey Ege'de kuzey, Doğu Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa), akşam saatlerinden itibaren Güney Ege, Batı Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), yarın sabah saatlerinden itibaren Antalya ve Ege kıyılarında Kuzey yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 11
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yağmur ve yer yer sağanak yağışlı 17
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 18
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı 14
Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren doğu kıyıları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batı ve doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.) 12
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 10
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunda kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 18 

TÜRKİYE

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.