Meteoroloji’den 9 Kent İçin Sarı Uyarı

Yurt genelinde sıcaklıkların düşüşü devam ediyor. Sonbaharın etkileri hissedilirken, Meteoroloji’den ardı ardına uyarılar gelmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son tahminlere dayanarak, 3 Ekim’de Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların görüleceğini duyurdu.

yağış beklenen bölgeler

Meteoroloji’nin güncel tahminlerine göre yağışların etkili olacağı yerler arasında Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Kırklareli ve Tekirdağ’ın batısı ile kıyı Ege’de İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli’nin güney ve batı kesimleri bulunuyor.

sağanakların başlayacağı saatler

Sağanak yağışların 3 Ekim 2025 tarihinde gece yarısı saat 01.00’de başlayacağı ve aynı gün akşam 21.00’e kadar süreceği öngörülüyor. Meteoroloji, ani hava değişimlerine karşı vatandaşları dikkatli ve hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Açıklamada, “Bu akşam (02.10.2025) saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinde etkisini artırarak Marmara’nın batısı (Edirne, Çanakkale illeri ile Balıkesir, Kırklareli ve Tekirdağ’ın batısı), kıyı Ege’de (İzmir, Aydın, Muğla, Denizli’nin güney ve batısı) kuvvetli (21-60 kg/m2) , Muğla’nın Marmaris, Ula, Köyceğiz, Dalaman, Ortaca, Fethiye ilçelerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

vatandaşlara uyarılar

Ayrıca, Meteoroloji, güçlü güney rüzgarı ve fırtınanın (40-60 km/saat, yer yer hamleli 70km/sa) etkisiyle karşılaşılabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ile kıyı şeridinde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

sarı kodlu uyarılar

Meteoroloji, 9 il için ‘sarı’ kodlu yağış uyarısı yaptı. ‘Sarı’ kodlu uyarı yapılan iller arasında Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Edirne, İzmir, Kırklareli, Muğla ve Tekirdağ yer alıyor.

haftalık hava tahminleri

Yayınlanan haftalık hava tahminlerine göre, 3 – 9 Ekim 2025 tarihleri arasında iç ve batı bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde ise mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.