MHP Lideri Devlet Bahçeli Konuştu: “Vuslat Haykırısı”

KONFERANSIN YENİDEN BAŞLAMASI

Değerli vekil arkadaşlarım, saygıdeğer misafirler, basınımızın kıymetli temsilcileri, zorunlu haller yüzünden bir süreliğine toplantılarımıza ara vermiştik. Bugün yeniden bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. 28 Ocak’tan sonra yaptığımız ilk grup toplantımız ile çalışmalarımıza coşkuyla devam ediyoruz. Bizi takip eden tüm vatandaşlarımızı ve gönül coğrafyamızda birbirleri için mücadele eden kardeşlerimizi selamlıyoruz.

TERÖRSÜZ BİR GELECEK İÇİN AZİMLE HAREKET EDİYORUZ

Fikirlerimizin, hedeflerimizin, mücadelemizin ve tavrımızın doğruluğuna inanıyoruz. Biz MHP’yiz, biz Türkiye’yiz, biz Türk milletiyiz. Kapalı devre siyaset anlayışını aşmak niyetindeyiz. Başkalarının sıkıntıları ile kendi sorunlarımızı çözmeye çalışamayız. Gönüllerde yer edinmeyi amaçlıyoruz. Terörsüz bir Türkiye’ye ulaşmak için azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Ülkemizin güvenliği tehdit altındaysa, bu durumun bilincindeyiz. Milletimizin ihtiyaç duyduğu sorunların çözüm adresinin biz olduğunun farkındayız.

İnsan, aile, millet ve ülkemiz için yapacaklarımızın önemini biliyoruz. Siyasetimizi boş hayaller üzerine inşa etmiyoruz, bunu yalnızca güvenliğimize yönelik alarm düğmelerine basmak olarak görmüyoruz. Değişken durumlar devam ettiği sürece sonuçların aynı kalacağını biliyoruz. Bizim için siyaset, Türk milletine hizmet etme fırsatıdır. Özne her zaman Türk milletidir. O önemli değilse, biz de yokuz. Varlığımızın temeli millet gerçeğidir. Siyasetimizi muhalefet partilerinin yaptığını gibi yürekteki güzel duyguları istismar ederek sürdürmüyoruz. Siyaseti, günü kurtarmak niyetleriyle yapmıyoruz.

MİLLİ BİR TUTKUYLA HAREKET ETMELİYİZ

Büyük bir mücadelenin arkasında, ihtiyaçları ile partisi arasında bir denge kurmaya çalışan binlerce dava arkadaşımın emeği ve hayalleri var. Kurucu unsurlarımız ihmal edilirse, vatanımızı var eden muazzam bilinç zamanla kaybolabilir. Dikkat ve temkini elden bırakmamak gereklidir. Her zaman bir hesap ve plan olmalı, karşı karşıya kaldığımız tehditleri değerlendirmeliyiz. Hafife alınan alarm durumlarının ileride büyük sorunlara yol açabileceğini unutmamalıyız. Vatanımızda bağımsız, bir bütün olarak yaşayabilmek için hazırlıklı ve kararlı olmalıyız.

DÜNYA BARIŞI İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ

Türkiye’nin etrafındaki kanlı oyunlara karşı duyarlı olmalıyız. Saldırıların yakınında olduğumuzu düşünmemek için mantıklı olmak gerekiyor. Sürekli meydana gelen çatışmalardan ve savaşlardan dolayı endişe duyuyoruz. Önceliklerimiz Türkiye olmalı. İsrail’in İran’a yönelik saldırıları barbarlıktır. Tepkileri karşılıklı olarak devam ediyor. Yeni bir dünya savaşının mümkün olduğu senaryoları üzerinde durarak, acil önlemler almanın hiçbir şekilde ertelenemez olduğunu vurgulamak gerekiyor. Ankara’ya yapılan saldırıların etkilerini küçümsemek için bilgisizlik gerekir. Üçüncü dünya savaşının baş göstermesi durumunda, insanlık büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaktır.

KÜRESEL GÜVENLİK İÇİN ORTAK HAREKET EDİLMELİ

İsrail işgal altındaki topraklarda her türlü şiddeti uygulayarak, insanlık adına büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Birçok uluslararası kuruluş, olaylar karşısında sessiz kalmaktadır. İslam dünyasının böyle bir duruma karşı ne zaman bir tepki vereceği merak ediliyor. Akan kanlara seyirci kalınamayacağı herkes tarafından anlaşılmalıdır. Birleşmiş Milletler (BM), derhal kuvvet kullanmalı ve suçluları yargı altına almalıdır. Bunu bölge ve dünya barışı için acil olarak gerçekleştirmelidir. Bu gelişmeler ışığında muhalefetin belirsiz siyaseti oldukça kaygı vericidir.

Gün, birleşme ve dayanışma günüdür. Her şey Türkiye içindir. Bu topraklara vatanım diyen, milletim diyen, bayrak benim diyen herkes eşittir ve Türkiye’dir.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.