Milli Savunma Bakanı’ndan Gazilere Vefa Mesajı
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği genel başkanları ve yönetim kurulu üyelerini bakanlıkta kabul etti. Kabulde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı da hazır bulundu. Bakan Güler, gazilerin vatan için gösterdikleri cesaret ve fedakarlıkla milletin gönlünde özel bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, “Gazilik ünvanı; sadece bir onur nişanı değil, aynı zamanda bu milletin size olan sonsuz şükranının da bir göstergesidir.” dedi.
Gazilerin Yüksek Özverisi ve Saygıdeğerliği
Bakan Güler, gazilerin vatan sevgisi, birlik ve beraberlik ruhunun en güzel örneklerini sergilediğini belirtirken, geçmişin kahramanları olarak şimdiki ve gelecekteki nesillere ilham verdiklerini ifade etti. Vatanın her karış toprağında şehit ve gazilerin al kanının olduğunu hatırlatan Bakan Güler, “Başarılarımızda en büyük pay, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizindir.” dedi.
Şehit ve Gazi Ailelerine Verilen Önem
Bakan Güler, şehit ailelerine ve gazilere olan vefa ve minnet duygularının hiçbir zaman eksilmeyeceğini vurgulayarak, “Ne yaparsak yapalım haklarınızı ödeyemeyecek olsak da Milli Savunma Bakanlığı olarak her zaman şehit ailelerimiz ile gazilerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.” diyerek şehit yakınlarına ve gazilere desteklerinin devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurum ve kuruluşlarına atanacağını müjdeledi.