“Milli Savunma hamleleri dünyanın dilinden düşmüyor: Batı kendine saklıyordu, Türkiye dünyaya sundu!”

UKRAYNA’YA YENİ BİR REKOR KAZANDIRAN BAYRAKTAR TB2
Ukrayna’nın Türkiye’den temin ettiği ve 750 bin uçuş saatinin başarılı bir şekilde tamamlandığı Milli SİHA Bayraktar TB2, toplamda 33 ülke tarafından kullanılıyor. Bu insansız hava aracı, Ukrayna’da adına şarkılar yazılmasına ve Azerbaycan’ın uzun yıllardır devam eden Karabağ işgaline son verilmesinde kritik bir rol üstlenmesine rağmen sadece Ukrayna’nın değil, dünyanın birçok ülkesinin de güvenlik ihtiyaçlarını karşılıyor.

TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ ATILIMLAR
Türk savunma sanayisi, son yıllarda önemli adımlar atarak uluslararası alanda tanınırlığını artırmıştır. Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi olan TCG Anadolu’nun denize indirilmesi, Türk savunma sanayisinin ne kadar ileri bir noktaya geldiğinin bir göstergesidir. Ayrıca, ANKA ve Bayraktar KIZILELMA gibi yerli İHA’ların üretimi, milli motorlarla donatılarak gökyüzünde başarılı bir şekilde uçuşlar gerçekleştirmesi Türkiye’nin bu alandaki başarısını ortaya koymaktadır.

ABD’DEN TÜRKİYE’YE YÖNELİŞ
ABD’nin insansız hava araçları konusundaki gelişmeleri yakından takip ettiği ve Türkiye’nin bu alandaki ilerlemelerini gözlemlediği bilinmektedir. Türk savunma sanayisinin bu hızlı yükselişi ve teknolojik gelişmeleri, diğer ülkelerin dikkatini çekmiş ve Türkiye’nin bu alanda önemli bir aktör haline gelmesine neden olmuştur. Bu durum, Türkiye’nin savunma sanayisindeki gereken konulara odaklanmasını ve daha da ileriye gitmesini sağlayacaktır.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.