Mısır’da Tarihi Gazze Zirvesi Düzenlenecek

Mısır’da 13 Ekim’de Gazze Şeridi’ndeki çatışmaları sona erdirmek üzere uluslararası bir zirve gerçekleştirileceği açıklandı. Mısır Cumhurbaşkanlığı’nın yaptığı duyuruya göre, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve ABD Başkanı Donald Trump’ın eş başkanlığında, 20’den fazla ülkeden liderlerin katılımıyla ‘Şarm eş-Şeyh Barış Zirvesi’ gerçekleştirilecek. Zirvenin, Gazze Şeridi’ndeki savaşı noktalamayı, Orta Doğu’da barış ve istikrarı artırmayı, bölgesel güvenlik ve istikrar için yeni bir dönem başlatmayı hedeflediği ifade edildi. Uluslararası zirvenin, Trump’ın bölgedeki barış çabaları ve küresel çatışmalara son verme yönündeki planları çerçevesinde düzenlendiği vurgulandı.

GAZZE’DE ATEŞKES VE ESİR TAKASI ANLAŞMASI

ABD Başkanı Trump, 9 Ekim’de Mısır’daki müzakerelerde İsrail ile Hamas’ın Gazze’de ateşkes planının ilk adımını onayladığını belirtti. Müzakerelerin gerçekleştirildiği Mısır’da anlaşma imzalanırken, İsrail hükümetinin onayıyla 10 Ekim’in ilk saatlerinde anlaşma yürürlüğe girmişti. Anlaşmanın gereği olarak İsrail ordusunun sarı hatta çekilmesinin ardından Gazze Şeridi’nde ateşkesin aynı gün 12.00 itibarıyla uygulamaya girdiği bildirildi. 7 Ekim 2023’ten ateşkes anlaşmasına kadar geçen süre zarfında, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 67 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.