MİT operasyonunda PKK/YPG’nin liderlerinden Metin Dinç etkisiz hale getirildi

MİT PKK/YPG’in Sözde Asayiş Genel Sorumlusu’nu Etkisiz Hale Getirdi
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye’nin Kamışlı şehrinde PKK/YPG’nin sözde Asayiş Genel Sorumlusu olan ‘Dijwar Tekoşin’ kod adlı Metin Dinç’i gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi. Metin Dinç, örgüt adına Türk güvenlik güçlerine karşı saldırıları organize etmekle görevliydi ve MİT’in hedef listesinde bulunuyordu.

Yeni Asayiş Genel Sorumlusu Olarak Atandı
Metin Dinç, PKK/YPG’ye 2015 yılında katılmış ve Türk güvenlik güçlerine yönelik eylem planlamalarında rol almıştı. Metin Dinç, MİT’in 2023 yılında düzenlediği bir operasyonla etkisiz hale getirilen diğer sözde Asayiş Genel Sorumluları Aslan Çele kod adlı Müzdelif TAŞKIN ve Suriye uyruklu Eymen Coli’nin yerine Suriye/Kamışlı’da yeni Asayiş Genel Sorumlusu olarak görevlendirildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.