Moody’s, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti

KREDİ NOTUNDAKİ YÜKSELİŞİN GEREKÇELERİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu “B1” seviyesinden “Ba3” seviyesine yükseltti. Not artışının etkili şekilde politika yapmanın güçlenen performansını yansıttığı ifade edildi. Açıklamada, özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının enflasyon baskılarını kalıcı olarak hafifleten, ekonomik dengesizlikleri azaltan ve yerli tasarruf sahipleriyle yabancı yatırımcıların Türk lirasına olan güvenini yeniden tesis eden para politikasına bağlı kalmasının önemine dikkat çekildi.

Açıklamada, not artışının politika değişikliği riskinin azaldığı düşüncesini de yansıttığı belirtildi. Ancak bu riskin gelecek yıllarda da devam edebileceği kaydedildi. Kredi notu görünümünün “pozitif”ten “durağan”a çevrildiği bilgisi verildi. Bu değişiklik, Türkiye’nin kredi profiline yönelik yukarı ve aşağı yönlü riskleri dengelediğini gösteriyor.

Açıklamada, etkili politika yapmanın devam etmesinin Türkiye’nin dış pozisyonundaki iyileşmeyi beklenenden daha fazla destekleyebileceği vurgulandı. Devam eden ve planlanan yapısal reformların, enerji ithalatına bağımlılığı daha fazla azaltacağı ve ihracatın rekabetçiliğini artıracağına işaret edildi. Bu durum, ülkenin dış şoklara dayanıklılığını artırma potansiyelini ortaya koyuyor.

Öte yandan Moody’s, Temmuz 2024’te Türkiye’nin kredi notunu iki kademe artırarak “B3″ten “B1″e çıkararak kredi notu görünümünü “pozitif” olarak korumuştu. Kuruluşun bu yıla ilişkin takviminde Türkiye için ilk kredi notu değerlendirme tarihi 24 Ocak olarak belirlenmişti, ancak bu tarihte Moody’s Türkiye’nin kredi notuyla ilgili bir karar almamıştı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.