BİSİKLET İLE DİREKSİYON HAKİMİYETİ KAYBI
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, motosiklet sürücüsü Enes Ö., (18) ön tekerini kaldırmaya çalışırken direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza gerçekleştirdi. Kaza, cep telefonu ile kaydedilirken, sürücüye 51 bin 720 TL ceza kesildi. Olay, 10 Kasım akşamı saat 22:00 civarında İnegöl Devlet Hastanesi yakınlarında meydana geldi.
KONTROLÜ KAYBETTİ
Enes Ö., 16 BNZ 305 plakalı motosikletiyle seyir halindeyken aniden ön tekerini kaldırmaya teşebbüs etti. Bu harekete bağlı olarak kontrolünü kaybeden motosiklet devrildi ve sürücü ile arkasındaki yolcu yola savruldu. Şans eseri kazayı hafif sıyrıklarla atlatan iki genç, çevredeki vatandaşların yardımıyla hemen ayağa kalktı. O anlar, başka bir sürücü tarafından cep telefonuyla kayda alındı.
CEZA VE EHLİYET İŞLEMLERİ
Polis ekipleri, kaza anındaki görüntüler aracılığıyla Enes Ö.’nün kimliğini belirledi. Sürücüye; ‘Trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirme’ suçundan 2 bin 167 TL, ‘Trafiği tehlikeye düşürmek’ suçundan 993 TL, ‘Motosiklet üzerinde akrobasi yapma’ suçundan 2 bin 167 TL ve ‘Drift’ yaptığı için 46 bin 393 TL olmak üzere toplamda 51 bin 720 TL ceza kesildi. Ayrıca, sürücünün ehliyetine de 2 ay süreyle el konuldu.