Mourinho’nun Geleceği Konyaspor Maçında Belirlenecek

JOSE MOURINHO’NUN GELECEĞİ İÇİN TARİH BELİRLENDİ

Süper Lig’de şampiyonluğu rakibi Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe’de, teknik direktör Jose Mourinho’nun geleceği merak konusu oldu. Sarı-lacivertli camiada, Portekizli çalıştırıcıya olan tepkiler artarken, Mourinho’nun 1 yıl daha geçerli olan sözleşmesi de dikkat çekiyor. Fenerbahçe yönetimi, 31 Mayıs 2025 Cumartesi günü saat 16.00’da oynanacak Konyaspor maçı sonrasında Jose Mourinho ile bir araya gelerek geleceğine dair net bir karar alacak.

ALİ KOÇ’UN PLANLARI VE TAZMİNAT ENGELİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, Mourinho ile yolları ayırmayı düşündüğü ancak 15 milyon euro’luk tazminat yükünün bu kararı zorlaştırdığı iddiaları gündemde. Portekizli teknik adamın sözleşmesinde özel bir fesih maddesi bulunmaması, olası bir ayrılığın maliyetini artırıyor. Yönetim, Konyaspor maçı sonrasında Mourinho’nun performansını, taktik anlayışını ve camianın beklentilerini değerlendirerek nihai kararını verecek.

MOURINHO’NUN FENERBAHÇE’DEKİ PERFORMANS ANALİZİ

Jose Mourinho, Haziran 2024’te büyük umutlarla Fenerbahçe’nin başına geçti. Ancak 2024-25 sezonunda sarı-lacivertliler, Süper Lig’de lider Galatasaray’ın 11 puan gerisinde kalarak ikinci sırayı garantiledi. Mourinho, 55 maçta %61.82 galibiyet oranı elde etse de, Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı oynadığı derbilerde galibiyet alamadı. Şampiyonlar Ligi elemelerinde Lille’e elenmek ve Türkiye Kupası’nda Galatasaray’a 2-1 yenilerek çeyrek finalde veda etmek, taraftarların tepkisini çekti. Mourinho’nun sezon boyunca hakem kararlarına yönelik sert eleştirileri ve Türk futbolundaki “sistem” iddiaları da tartışma yarattı. Trabzonspor galibiyeti sonrası “Hakeme karşı kazandık” diyerek VAR hakemi Atilla Karaoğlan’ı hedef alması, 1 maç ceza ve 900.000 TL para cezasına sebep oldu. Galatasaray maçındaki “maymunlar gibi zıplıyorlar” yorumu ise 4 maçlık ek ceza ve 35.000 £’dan fazla para cezası getirdi. Fenerbahçe taraftarları, özellikle Beşiktaş yenilgisi ve Galatasaray’a karşı alınan sonuçlardan ötürü Mourinho’ya öfke duyuyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kenan Yıldız İtalya’da En Değerli Oyuncu Seçildi

Juventus'ta oynayan Kenan Yıldız, kasım ayında gösterdiği performansla takımın en iyi oyuncusu ödülünü kazandı.

TCMB Toplam Rezervleri 190,8 Milyar Doları Aştı

Merkez Bankası'nın rezervleri, son bir haftada 4.366 milyar dolar artış gösterdi. Bu olumlu gelişme, piyasada dikkat çekti.

Bursaspor Yeniden Tırmanışta Zirveyi Zorluyor

Bursaspor, Süper Lig şampiyonu unvanıyla uzun bir aradan sonra 2. Lig Kırmızı Grup'ta başarılı bir performans sergileyerek liderlik koltuğuna oturdu.

Ateşkese Rağmen İsrail’in Gazze Saldırıları Sürüyor

Gazze Şeridi'nin güneyinde, İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu bir Filistinli sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Aktütün Bölgesinde Bulunan Gizemli Taşların Sırları Araştırılıyor

Şemdinli’deki yol çalışmalarında keşfedilen yuvarlak taşlar, bölgeyi ziyaret edenler için merak konusu olmaya devam ediyor. Gizemli taşların sırları henüz çözülemedi.