MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE
Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yayımladığı bir mesajda terörle mücadele kapsamında hudutlarımızda devam eden çalışmalardan bahsetti. Mesajda, Bulgaristan’a yasa dışı yollarla gitmeye çalışan ve hudut birliklerince yakalanan 20 şahıstan 2’sinin DEAŞ, 1’inin ise PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi.
YAKALANAN ŞAHISLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Hudut birliklerimiz tarafından yakalanan 20 şahsın kimlikleri incelendi ve aralarından 2’sinin DEAŞ, 1’inin de PKK/KCK üyesi olduğu belirlendi. Bu kişilerin yasa dışı yollarla ülkeye geçmeye çalıştıkları tespit edilmiştir. Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre terörle mücadele kapsamında hudut güvenliğine yönelik çalışmalar hızlandırılmıştır.
TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARININ YAKALANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, hudut birliklerimiz tarafından yakalanan şahıslar arasında DEAŞ ve PKK/KCK terör örgütlerine mensup kişilerin bulunması dikkat çekmektedir. Bu yakalamalar, ülke güvenliği açısından önemli bir konudur ve hudut güvenliğinin sağlanması adına yapılan çalışmaların etkili olduğunu göstermektedir.