Murat Kurum: Gelin Deprem Kabuslarına Son Verelim

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Türkiye’deki kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandı. Bu alanda kararlılığını sürdüren ve sahada aktif olarak çalışmalar yaparak ilerleyen Murat Kurum, dönüştürülen konutlarda yaşayan vatandaşları güven örneği olarak gösteriyor. Tüm bireylerin güvenli bir yaşam alanında oturması için çaba gösteren Bakan Kurum, X hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

PROJENİN İLERLEMESİ ÖNEMLİ BİR AŞAMADA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Güngören Belediyesi’nin iş birliğiyle yürütülen, Emlak Konut’un gerçekleştirdiği Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk 3 etabı başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında bölgede 1179 konut ile 43 ticari ünite inşa edildi. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı koordinasyonunda devam eden 4’üncü etap çalışmaları ise 743 konut ve 37 iş yerinin inşaatına devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tozkoparan Mahallesi’nde yeni evlerine kavuşan Kenan-Habibe Temel çiftinin görüntülerini sosyal medya platformunda paylaştı. “Kenan Ağabeyimiz devletine güvendi, hayatı değişti. Demirleri çürüyen evi yerine şimdi sağlam, güvenli yuvasında huzurla oturuyor. Gelin hep birlikte deprem kabuslarımıza son verelim” diye belirtti.

GEÇMİŞTEKİ RİSKLERİ ANLATTI

Yeni evinde açıklamalarda bulunan Kenan Temel, eski evlerinin 6.2 büyüklüğündeki bir depremde yıkılabilecek kadar risk taşımakta olduğunu ifade etti. Temel, “Evimizde direkler açılmıştı, paslanmıştı, neredeyse parmak giriyordu. Tornavidayla kazıya kazıya demirler içinde bitti. Deniz kumu olduğu belli. Çünkü demirleri çürütmüş. Evleri alçıyla sıvıyordum, 5-10 gün içinde açıldığını tekrar görüyordum. Sonrasında dönüşüme karar verdik. 6.2’lik depremde de huzur içerisinde evimizde oturduk. Dönüştürmeseydik yıkılırdı; şimdi kafamız rahat. 7-8 şiddetinde bir deprem olsa da evimden çıkmam Allah’ın izniyle” dedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.