Müslüm Gürses ölümünün 2. yılında anılıyor

Arabesk müziğin unutulmaz seslerinden Müslüm Gürses’in ölümünün bugün 2′nci yıl dönümü.

Gürses, 3 Mart 2013 tarihinde, geçirdiği by-pass ameliyatından sonra akciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle yaklaşık 4 ay yoğun bakımda kaldığı hastanede, 60 yaşında yaşamını yitirmişti.

Ölüm yıl dönümünde Gürses için İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlenecek.

Gerçek adı Müslüm Akbaş olan Gürses, 7 Mayıs 1953′te Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinin Fıstıközü köyünde, ailesinin üç çocuğundan ilki olarak dünyaya geldi. İlk plağı 1968 tarihli ”Emmioğlu-Ovada Taşa Basma” plağı oldu. 1979 yılında ilk defa “İsyankar” filmiyle kamera karşısına geçti. Onlarca albüme imza atan ve onlarca filmde rol alan Gürses, kariyerinin son döneminde ise, müzikal altyapılarına sadık kalarak seslendirdiği, pop ve rock şarkılarıyla geniş kitlelere ulaştı. Gürses, yoksul bir ailenin çocuğu olarak başladığı hayat serüvenin sonunda, kendisine ”Müslüm Baba” diye seslenen çok sayıda sevenini gözü yaşlı bıraktı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.