DURUŞMADA ÜÇÜNCÜ AŞAMA
Türkiye’nin gündeminde yer alan Narin Güran cinayetindeki “suçluyu kayırma” soruşturmasına ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması bugün gerçekleştirildi. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde işlenen cinayete dair “suçluyu kayırma” suçlamasıyla 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Maşallah, Fuat ve Birsen Güran ile Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Şevket Kaya ve Muhammed Kaya, tutuksuz sanıklar Şeyma Kaya, İbrahim Halil Güran, Hediye Güran, Barış Güran, Kurtuluş Güran ve Ömer Faruk Güran ile çocuklar R.A. (16), M.G. (16) ve İ.K. (17) Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tekrar hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar, Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nden cezaevi nakil araçlarıyla geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.
TUTUKLULUK HALLERİ SÜRECEK
Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, mahkeme, tutuklu sanıkların mevcut tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Bir sonraki duruşmanın 30 Mayıs’ta yapılacağı belirtildi. Savcı, 29 Nisan’da celse arasında hazırladığı 10 sayfalık mütalaayı mahkemeye sunmuştu. Bu mütalaada, Narin Güran’ın kaybolduğu ihbarının ardından başlatılan arama faaliyetleri ve soruşturma sürecinde ortaya çıkan ilerlemelere yer verildi. Cumhuriyet savcısının sunduğu mütalaada, sanıkların 6 aydan 5 yıla kadar ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edildi.
İKİ DAVA DOSYASI BİRLEŞTİRİLDİ
Narin Güran’ın annesi, ağabeyi ve amcası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Cinayetle ilgili başka bir davada suçluyu kayırma suçundan 6’sı tutuklu 15 sanık hakkında dava açılmıştı. Bu sanıklardan üçü çocuktu ve onlara yönelik ayrı bir iddianame düzenlenmişti, ancak sonrasında iki dava dosyası birleştirildi.
GERÇEK DIŞI BEYANLAR VE DELİL KAYBİ
Sanıkların arama faaliyetleri sürerken yalan beyanlarda bulundukları tespit edildi. Ayrıca, arama çalışmalarını etkilemek amacıyla köyde yangın çıkardıkları öğrenildi. Bölgede görevli jandarma personelini izledikleri ve dinlemelere ilişkin telefon kayıtlarını sildikleri vurgulandı.
CİNAYETİN DETAYLARI
Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolmuştu. Cansız bedeni, 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde, çuvalın içinde, taşlar ve çalılarla gizlenmiş halde bulundu. Komşu Nevzat Bahtiyar, Narin’in cansız bedenini derede gömdüğünü itiraf etmişti. Mahkeme, anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran’ın ortaklaşa cinayet işlediğine karar vermişti.
then "Add to Home Screen"