ŞÜPHELİLER HAKKINDAKİ SORGULAMALAR
Türkiye’deki Narin Güran cinayetiyle ilgili süren soruşturmada, aile üyeleri içinde gözaltına alınmayan tek kişi olan ağabey Baran Güran, Ekol TV’ye açıklamalarda bulundu. Güran, telefon kayıtları ve görüntüler aracılığıyla ailesinin masumiyetini savunarak, katilin komşuları Nevzat Bahtiyar olduğunu ileri sürdü.
AİLE ALGI HEDİYESİNE DİKKAT ÇEKİYOR
Güran, olay günü kardeşi Enes Gürhan’ın uyuşturucu kullanmadığını vurgulayarak, “Ne kardeşim ne de annem Yüksel Gürhan ile amcam Salim Güran suçlu. Telefon kayıtları, o saatlerde evde olduklarını gösteriyor” ifadesini kullandı. İddianamede, annesinin çelişkili beyanları ve kardeşinin kolundaki ısırık izine ilişkin açıklamalara yer verildiğini hatırlatan Baran Güran, aileleri üzerinde olumsuz bir algı oluşturulduğunu belirtti.
KATİLİN KİMLİĞİ VE KORUNMASI
Güran, katilin Nevzat Bahtiyar olduğunu iddia ederek, “Narin’in cansız bedenini taşıyan kişi odur. 4 yıl 6 ay ceza aldı, bu ödül gibi. Cinayetten sonra 40 dakika boyunca kimseyle konuşmamış. Görüntüler, ailemin masumiyetini ortaya koyuyor” dedi.
then "Add to Home Screen"