“Netflix’in Filistin Filmleri Tartışma Yarattı”

GAZZE’DEKİ SALDIRILAR VE NETFLIX TARTIŞMASI

İsrail güçlerinin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki saldırıları devam ederken, dijital içerik platformu Netflix’in “Filistin Hikayeleri” başlığı altında sunduğu 32 filmden 30’unu kaldırması uluslararası alanda önemli bir tartışma başlattı. 2021 yılında yayınlanan bu film seçkisi, Filistinlilerin yaşamlarını anlatan yapımlardan oluşuyordu. Ancak, platformun bu içeriklere yönelik sessiz kaldırma işlemi birçok kullanıcı tarafından sansür olarak değerlendirildi. Tepkilerin artmasıyla birlikte, içeriklerin tekrar yayınlanması için imza kampanyaları başlatıldı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISINDAN TEPKİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, konuyla ilgili sosyal medya hesabında bir paylaşım yaptı. Mumcu, “Ne oluyor Netflix, hayırdır? Şanlı Türk askerini Kıbrıs’ta işgalci gösterme çabasına ortak oldun, uyardık! Şimdi ‘Filistin Hikayeleri’ koleksiyonundan 32 filmin 30’unu aradan sessizce kaldırmak ne demek?” ifadelerini kullandı. Netflix’in bu eylemini tarihsel gerçekleri çarpıtmak ya da Filistin halkının yaşadığı zulmü gizlemeye çalışmak olarak nitelendiren Mumcu, bu uygulamanın Filistin halkının sesi olmaya çabalayan sanatçılara büyük bir saygısızlık olduğunu da ekledi.

NETFLIX’İN AÇIKLAMASI

Netflix, konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, “Bu lisanslı film koleksiyonunu 2021’de üç yıllığına başlattık” dedi. Şirketten gelen açıklamada, “Bu lisanslar artık sona erdi. Her zaman olduğu gibi üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve dünyanın dört bir yanından gelen sesleri kutlamak için çok çeşitli kaliteli filmlere ve TV şovlarına yatırım yapmaya devam ediyoruz,” denildi. Ancak, bu açıklama platforma yönelen eleştirilerin önünü alamadı. Kullanıcılar, sosyal medya üzerinden bu filmlerin yeniden yayınlanması için imza kampanyası düzenlemiş ve Netflix’in sansür uygulamalarını kınamıştı. Benzer tepkiler, daha önce platformda yayınlanan “Famagusta” dizisi için de ortaya çıkmıştı. Bu dizide Türk askerinin işgalci olarak gösterilmesi ve Rum çetelerinin Türk katliamını görmezden gelmesi, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sert eleştiriler almıştı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.