FINANSAL SORUNLAR VE KURTARMA PLANI
Nissan, geçtiğimiz yıl 4,5 milyar dolar zarar açıklayarak büyük finansal sorunlarla karşılaştı. Şirket, “Re:Nissan” adıyla bilinen yenilikçi bir kurtarma planını uygulamaya sokmayı hedefliyor. Bu plan, 7 üretim tesisinin kapatılmasını, 20 bin çalışanın işten çıkarılmasını ve üretim kapasitesinin yüzde 30 oranında azaltılmasını kapsıyor.
MEXİKO’DA TEHLİKE ALTINDAKİ FABRİKA
Bu doğrultuda, Nissan’ın Japonya dışındaki ilk üretim tesisi olan ve yaklaşık 60 yıldır faaliyet gösteren Mexiko’daki Civac fabrikasının Mart 2027’de kapanabileceği öne sürülüyor. Bu tesis, Navara ve Frontier gibi önemli modellerin üretildiği bir yer olarak biliniyor.
HONDALAN İŞ BİRLİĞİ İDDİALARI
Nissan’ın tasarruf planları arasında dikkat çeken bir diğer konu da, şirketin ABD’deki Mississippi tesisinde Honda markası için kamyonet üretme olasılığı. Bu stratejinin resmi olarak doğrulanmadığı belirtiliyor. Ancak, bu iş birliğinin Honda’nın olası gümrük vergilerinden korunmasına ve Nissan’ın fabrika kapasitesinin daha verimli biçimde kullanılmasına yardımcı olabileceği söyleniyor.