Okul Enkazında 65 Çocuk Kayboldu

SON DURUM VE KURTARMA ÇALIŞMALARI

Endonezya’nın Doğu Cava eyaletine bağlı Sidoarjo kentinde bir okul binasının çökmesi sonucunda bir öğrenci yaşamını yitirdi, 99 öğrenci yaralandı ve 65 öğrencinin enkaz altında kaldığı bildiriliyor. Kurtarma ekipleri, göçük altındaki öğrencilere oksijen ve su ulaştırmayı sürdürüyor. Ancak, enkazın yıkılma riski bu çalışmaları zorlaştırıyor. Al Khoziny İslami yatılı okulunun binası, öğrencilerin öğle namazını kıldığı esnada çökmüş durumda.

Etkilenen Aileler ve Arama-Kurtarma Süreci

Arama-kurtarma ekipleri, gece boyunca beton ve molozları kaldırarak sekiz öğrenciyi sağ olarak kurtardı. Fakat ekiplerin enkazda daha fazla ceset gördüğü ve bunun ölü sayısının artmasından endişe ettikleri belirtiliyor. Okul kompleksinde oluşturulan kriz masasındaki panoda 65 öğrencinin kayıp olduğu yazıyor. Kayıp öğrencilerin çoğunluğunu 12-17 yaş aralığında, 7 ila 11. sınıflarda okuyan erkek öğrencilerin oluşturduğu bilgisi yer alıyor. Çocuklarının isimlerini listede gören aileler gözyaşlarına boğuluyor. Bir anne “Tanrım, oğlum hâlâ gömülü, ne olur yardım et” diyerek feryat ederken, bir baba ise kurtarma görevlisinin elini tutarak “Lütfen, çocuğumu hemen bulun” diye yalvarıyor.

OLAYIN NEDENİ VE HUKUKİ SÜREÇ

Arama kurtarma ekibinin lideri Nanang Sigit, beton blokların ve binanın yıkılmaya devam etme riskinin çalışmaları zorlaştırdığını vurguladı. Sigit, “Ağır iş makineleri hazır ama kullanamıyoruz çünkü yeni bir çökme riski var” dedi. Enkaz altında hayatta kalanlara oksijen ve su ulaştırdıklarını belirten Sigit, önceliklerinin canlı olanları kurtarmak olduğunu ifade etti. Olayın ardından 99 öğrencinin yaralı olarak hastanelere kaldırıldığı, bazılarının durumunun ağır olduğu aktarılıyor. Çocukların çoğunda kafa travmaları ve kırıkların olduğu öğrenildi. Kız öğrencilerin başka bir bölümde namaz kıldığı ve bu kısımdan sağ çıktıkları kaydedilmiştir.

Yerel polis sözcüsü Jules Abraham Abast, okul binasının ruhsatsız olarak genişletildiğini açıkladı. Eski iki katlı binaya izinsiz iki kat daha eklenmeye çalışıldığını belirten Abast, “Binanın temeli eklenen iki beton katı taşıyamadı ve inşaat sırasında çöktü” diye belirtti. Yetkililer olayla ilgili soruşturma başlatırken, yüzlerce kurtarma görevlisinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.