Okul Servislerine Zam Geliyor

YENİ EĞİTİM YILI İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Yeni eğitim öğretim dönemi için geri sayım devam ediyor. Kitap, defter, kalem, okul forması gibi birçok ihtiyaç kaleminde fiyatlar yeniden belirleniyor. 8 Eylül’de başlayacak 2025-26 eğitim öğretim yılı öncesinde, okul servislerine de zam gelmesi öngörülüyor. İstanbul’da devlet okullarında şu an uygulanmakta olan en kısa mesafe ücreti 2605 lira. Servisçilerin ise yüzde 50 oranında zam talep ettiği belirtiliyor.

ÜCRETLERDE ÖNEMLİ ARTIM OLACAK

İstanbul Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sınar, eğer yüzde elli zam talepleri kabul edilirse, yeni ücretin 3800 – 3900 lira olacağını ifade etti. Sınar, “Bunu günlüğe vurursak 140 lira, 150 lira gibi olur. Bizim sürekli kullandığımız kaskoya yüzde 30-40, akaryakıta yüzde yirmi zam geldi. Dolayısıyla güvenli bir hizmet verebilmek için biz de bu artışı uygun gördük,” dedi. Ayrıca, İstanbul Servisçiler Esnaf Odası’nın zam talebi kabul edilirse, en uzak mesafe okul servisi ücreti de 6100 liradan 9150 liraya yükselecek. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerini taşıyan servislerde ise yüzde 35 oranında rehber personel ücreti ekleniyor.

ÖZEL OKULLAR FARKLI UYGULAMALARDA BULUNUYOR

Açıklanan tarifeye özel okulların uyması gerekirken, daha yüksek fiyatlar sundukları dikkat çekiyor. Günhan Sınar, “Onlar ‘özel hizmet veriyoruz’ diyerek ekstra bedel alıyorlar. Hep arada o tur şirketleri yüksek paralar kazanıyor,” şeklinde konuştu. Danıştay kararı doğrultusunda fiyatların tüm şehirlerde belediyeler tarafından belirlendiği belirtiliyor. Ankara’da da geçtiğimiz hafta okul servis ücretlerine yüzde 30 oranında zam yapılmıştı. Türkiye’deki okul servislerinin yaklaşık yarısının faaliyette olduğu İstanbul’da, yeni tarifenin yakın zamanda duyurulması bekleniyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.