EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLANGICI
2025-2026 eğitim öğretim yılı 8 Eylül’de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre, bu yıl Türkiye genelinde 22 bin 462 ilkokula yaklaşık 1 milyon 340 bin öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor. Ağustos ayı itibarıyla başlayan kayıt süreci, adrese dayalı sistem üzerinden yürütülüyor. Öğrencilerin hangi okula yerleştirildiği bilgisi temmuz ayında e-Devlet Kapısı üzerinden erişime açılıyor. Okul müdürlükleri, adres beyanının doğruluğunu teyit etmek amacıyla velilerden su, elektrik veya doğalgaz faturası talep edebiliyor. Öğrencilerin şube ve öğretmen atamaları ise e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılıyor.
Kıyafet Uygulamalarındaki DEĞİŞİKLİKLER
Bu yıl ilkokul, ortaokul ve liselerde serbest kıyafet uygulaması sona erdi. Her okul için forma modeli, okul-aile birliği yönetim kurulu ve öğretmenlerin ortak görüşüyle belirlenecek. Formada özel işaret, baskı veya desen bulunmayacak; görseller okulun internet sitesinde yayımlanacak. Belirlenen kıyafetler dört eğitim öğretim yılı boyunca değiştirilemeyecek. Forma seçiminde ekonomik, sade, kullanışlı, kolay temin edilebilir ve pedagojik esaslara uygunluk şartı aranacak. Özel sağlık durumu olan öğrenciler için istisnai kıyafet uygulamaları yapılabiliyor.
Bakan TEKİN’DEN AÇIKLAMA
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, serbest kıyafet uygulamasının kaldırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Velilerimizin üzerine ekstra bir maddi külfet getirilmesinden rahatsızız. Bunun olmasını istemiyoruz. Eğitim öğretim süreçleriyle ilgili aldığımız kararları tanımlayan genelgeleri hazırlamaya başlamıştık. Bu yılki genelgemizi de yakın zamanda yayınlamış olacağız” diyor.
then "Add to Home Screen"