TİCARET BAKANI BOLAT’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi’nde düzenlenen “MÜSİAD Geleneksel İftar Programı”na katıldı. Bu etkinlikte önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Bolat, yaz aylarında enflasyondaki düşüşün hızlanacağını belirterek, “Gerek enflasyondaki gerileme gerekse finans maliyetlerindeki gerilemeyle beraber dengeli büyüme göreceğiz.” ifadesini kullandı. Ayrıca işsizlik oranlarına da değinen Bolat, “Türkiye ekonomisi istikrar içinde büyümeye devam ettikçe önümüzdeki aylarda ve yazın işsizlik rakamı 3 milyonun da altına gelecek.” dedi.
BÖLGEMİZDEKİ ZOR ŞARTLAR
Bakan Bolat, konuşmasında tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, barış ve huzur temennisinde bulundu. Dünyada zorlu günlerin yaşandığını vurgulayan Bolat, “Bölgemiz ateş çemberi, kuzeyimiz ve güneyimizdeki sıcak savaşlar ortada. Korumacılık rüzgarı bütün hızıyla artıyor. Bu tablo içinde Türkiye ekonomisi, Türkiye siyaseti, Türkiye yönetimi elhamdülillah istikrar içinde yönetiliyor.” açıklamasında bulundu. Ayrıca, 5 yıl önce ortaya çıkan salgının en az hasarla atlatıldığını hatırlatarak, ülkenin bu süreci en az olumsuz etkiyle geçen ülkeler arasında bulunduğunu vurguladı.
DEPREM SONRASI YARALARIN SARILMASI
6 Şubat 2023’teki depremlerden bu yana geçen iki yıla ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bolat, “Bu iki yılda yaraların, hasarların yüzde 60’ından fazlası tamamlandı. 201 bin aile, hak sahibi olarak konutlarına veya iş yerlerine kavuştu. 2,6 trilyon lira bir parasal harcama yaptık.” dedi. Bu harcamalarda 75 milyar dolarlık bir tutar olduğuna dikkat çeken Bolat, bu yıl sonundan sonra deprem harcamalarının asgariye düşeceğini ve kaynakların daha fazla sosyal hizmet için kullanılabileceğini belirtti.
TÜFE’nin son 20 ayın, gıda ürünlerinin ise son 3 yılın en düşük değerlerine gerilediğini belirten Bolat, “Yaza doğru gerileme olacak. Yazın enflasyondaki gerileme biraz daha hızlanacak. Türkiye ekonomisi istikrar içinde büyümeye devam ettikçe önümüzdeki aylarda ve yazın işsizlik rakamı 3 milyonun da altına gelecek.” şeklinde konuştu.
KENT LOKANTASI HAKKINDAKİ SORUŞTURMA
Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kent lokantasına yönelik bir soruşturma açıldığına dair iddialara açıklık getirdi. “Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü gibi bir kurumumuz var. Bu kurum, sahte reklamlarla mücadelele ilgili görevli. İddia şu, Vedat Milor isimli bir yiyecek içecek gurmesi, kent lokantasına gitmiş ve burada yemek yemiş.” diyerek konunun detaylarına değindi.
HABERİN KAMPANYASI
Bakan Bolat, sosyal medyada bu olayın büyütülmeye çalışıldığını ifade ederek, “Bu dosyayla ilgilenen bağımsız bir kurul olan Reklam Kurulu ve onun sekreteryasında İBB temsilcisi de var. Yani bu, tamamen bağımsız bir kontrol mekanizması tarafından değerlendiriliyor.” dedi. Sonuç olarak, olayın aslına dair açıklamalarda bulunan Bolat, halkın kent lokantalarından hizmet almasının bir sorun teşkil etmediğini vurguladı. “Halkımıza yapılacak bütün güzel sosyal hizmetlerden kıvanç duyarız.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.