Ön Alım Hakkı İçin Süre Başladı

ÖNEMLİ UYARI TAPU HİSSEDARLARINA

Tapuda hissesi bulunan vatandaşlar için kritik bir uyarı yapılmış durumda. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, taşınmaz satışlarında uygulanan “ön alım hakkı” hakkında önemli bir hatırlatma yapıyor. Hissedarların hak kaybına uğramamaları için belirlenen süreyi kaçırmamaları oldukça önemli.

ÖN ALIM HAKKI VE SÜRELERİ

Paylı mülkiyete sahip taşınmazlarda, hissedarlardan biri hissesini üçüncü bir kişiye sattığında, diğer hissedarlara öncelikli satın alma hakkı tanınıyor. Ama bu hak, süresiz değil. Eğer satış işlemi noter aracılığıyla diğer hissedarlara bildirilmişse, ön alım hakkının kullanılabilmesi için yalnızca 90 günlük bir süre mevcut.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gazze’de Gıda Güvenliği Krizi Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler'e bağlı yapıların IPC raporuna göre, Gazze'deki 1,6 milyon kişi, Nisan 2026'ya kadar ciddi gıda güvensizliği sorunu yaşayacak.

ABD’li Bakan Rubio’dan Gazze İçin Yardım Çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Gazze'deki insani yardımların artırılması gerektiğini vurgularken, ateşkes sürecinin sürdüğünü açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadesini Verdi

Fenerbahçe'nin Başkanı Sadettin Saran, yürütülen uyuşturucu soruşturması çerçevesinde "şüpheli" olarak ifade vermek üzere polis merkezine davet edildi.

Japonya’nın Nükleer Silah Sahibi Olma Tartışması Derinleşiyor

Japonya'da bir hükümet yetkilisi, Başbakan Takaiçi Sanae'nin güvenlik politikaları çerçevesinde nükleer silah edinme gerekliliğini dile getirdi.

Anadolu Efes Evinde Dubai’ye Yenildi

Anadolu Efes, EuroLeague 17. haftasında evinde Dubai Basketbol'a karşı 80-76'lık bir yenilgi aldı.