Turkcell Süper Kupa finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Victor Osimhen’le ilgili rahatsız edici bir gelişme yaşandı. Nijerya Milli Takımı’nın Afrika Uluslar Kupası’nda yer aldığı dönemde, Osimhen, son 16 turundaki Mozambik karşılaşmasının 63. dakikasında, takım arkadaşı Ademola Lookman ile tartıştı.
SOYUNMA ODASINI ERKEN TERK ETTİ
Nijerya medyası, Osimhen’in karşılaşmanın sonunda soyunma odasını erken terk ettiğini ve takım otobüsünde yalnız oturduğunu bildirdi. Olayın ardından Osimhen’in, 6 Ocak Salı günü, teknik ekibe ve federasyon yetkililerine milli takımdan ayrılma tehdidinde bulunduğu iddia edildi. 27 yaşındaki futbolcunun Türkiye’ye dönme niyetini yetkililere ifade ettiği, bunun üzerine federasyon başkanının devreye girerek onu sakinleştirmeye çalıştığı öne sürüldü.
FEDERASYONDAN YALANLAMA
Haberlerin ardından Nijerya Futbol Federasyonu, Osimhen ile ilgili çıkan iddiaları yalanladı. Nijerya Milli Takım Menajeri Dayo Enebi Achor, “Kampımızda herhangi bir sorun yok. İki oyuncu arasında yaşananlar, kısa sürede çözüldü. Durum kontrol altında.” ifadelerini kullandı.
TARTIŞMA DETAYLARI
Nijerya’nın 4-0’lık galibiyetle sona eren Mozambik maçının 63. dakikasında, Victor Osimhen ve Ademola Lookman arasında tartışma meydana geldi. Osimhen, Lookman’ın kendisini görmeyip gol fırsatını değerlendiremeyip pozisyonu kaçırması nedeniyle öfkelendi. Sinirli bir şekilde Lookman’a yürüyen Osimhen, “Bunu bir daha deneme” diyerek tepki gösterdi. Teknik direktöründen oyundan alınmasını isteyen Osimhen, ardından 68. dakikada yerini Moses Simon’a bıraktı.