YANGIN YERİ VE NEDENLERİ
Alınan verilere göre, Mamak ilçesi Mutlu Mahallesi’ndeki 702/2. Sokak’ta bir otluk alanda, sebebi henüz bilinmeyen bir yangın meydana geldi. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen alevler, çevrede bulunan gecekondulara sıçradı.
OLAY YERİNE MÜDAHALE
İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri yönlendirildi. İtfaiye ekipleri, yangının 8 gecekonduya yayıldığını fark ederek, yaklaşık bir saatlik yoğun bir çalışmayla yangını kontrol altına almayı başardı ve söndürdü. Yangın sonucu kullanılamaz hale gelen gecekondularda can kaybı ya da yaralı bulunmadı. Ancak evlerinde mahsur kalan 2 köpek yavrusu, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve çevredeki vatandaşlar tarafından bakımları üstlenildi.
BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA
Yangın alanında yapılan incelemelerin ardından Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangında can kaybı yaşanmamış olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.