Otomobil alıcılarına kötü haber: Kritik tarih ertelendi!

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞININ YENİ DÜZENLEMESİ OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ ETKİLEYECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yayımladığı yeni yönetmelikle, otomotiv sektöründe önemli bir değişiklik yaşanacak. Genel Güvenlik Yönetmeliği’nin uygulama tarihi 7 Temmuz 2024’ten 31 Ağustos 2024’e ertelendi. Böylece, halihazırda stokta bulunan ve önümüzdeki 2 ay içinde ithal edilecek araçlar için mevcut güvenlik yönetmeliğiyle satış süresi uzatılmış oldu.

YENİ YÖNETMELİKLE GÜVENLİK STANDARTLARI YÜKSELTİLİYOR

Avrupa Mutabakatı kapsamında uygulanacak olan Genel Güvenlik Yönetmeliği ile sıfır araçlarda bazı güvenlik ve teknoloji ürünlerinin standart olarak bulundurulması zorunlu hale getiriliyor. Önceden opsiyonel olarak sunulan acil durum frenleme asistanı, sürücü yorgunluk algılama sistemi, kaza veri kaydedicisi ve diğer güvenlik sistemleri artık sıfır araçlarda standart olacak.

UYGUN OLMAYAN ARAÇLARIN SATIŞINA İZİN VERİLMEYECEK

Yeni düzenlemeyle, yukarıda belirtilen güvenlik standartlarına uymayan sıfır araçların satışına izin verilmeyecek. Bu adımın amacı, sürücü ve yolcuların güvenliğini artırmak ve trafik kazalarını önlemektir. Sektör temsilcileri ve tüketiciler, yeni yönetmeliğin getirdiği standartların otomotiv endüstrisine katkı sağlayacağını belirtiyor. Son olarak, bu düzenlemenin sektördeki dengeleri nasıl etkileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.