Otomotiv sektöründe ağustos ayında sınırlı büyüme yaşandı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE AĞUSTOS AYI SATIŞLARI SÜREKLİLİĞİNİ KORUYOR
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, ağustos ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0.2 artarak 69,288 adet oldu. Hafif ticari araç pazarı ise yüzde 2.6 artışla 20,846 adede ulaştı. Böylece, otomobil ve hafif ticari araç pazarı ağustosta yüzde 0.8 artarak 90,134 adedi geçti. Ocak-ağustos döneminde toplam pazar ise bir önceki yıla göre yüzde 0.2 artarak 762,152 adet olarak gerçekleşti.
PAZAR, 10 YILLIK ORTALAMANIN OLDUKÇA ÜZERİNDE BİR ARTIŞ GÖSTERDİ
ODMD’nin verilerine göre, otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 10 yıllık ağustos ayı ortalama satışlara göre yüzde 48.9 artış kaydetti. Bu durum, sektörün hızla büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Bu artış, sektördeki canlılığın devam edebileceğine işaret ediyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.