Özel’in Sözleri Hadsizliktir

SORUŞTURMADA GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR

Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun gerçekleştirdiği soruşturmada, toplamda 100 kişi hakkında rüşvet, ihale dolandırıcılığı, nitelikli dolandırıcılık ve kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme suçlarından gözaltı kararları alınmıştı. Bu süreçte toplam 106 kişi için işlem başlatılmış durumda. Emniyetin gözaltında tuttuğu 90 kişinin işlemleri sürerken, 16 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor. Bu 90 kişi, Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanacak.

HUKUK DEVLETİ VURGUSU

Bu gelişmelere dair bir açıklama yapan yetkililer, “Devleti suç örgütü gibi yönetiyorlar” ifadesine katılmadıklarını belirtiyorlar. Özellikle, bu ifadelerin ardından Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğuna vurgu yaparak, “Hukukun dışına çıkamayız, suç örgütü gibi hareket edemeyiz” şeklinde açıklama yapıyorlar. Ayrıca, yapılan sokak çağrısının doğru olmadığını ve bu durumun belirli zararlara yol açtığını ifade ediyorlar. Adli soruşturmanın sürmesi nedeniyle, “Soruşturmadaki iddialar, toplanan deliller ve gözaltındakilerin söyledikleriyle ilgili bir bilginiz yok, ama adli soruşturma ile ilgili ifadeler kullanıyorsunuz” diyerek eleştirilerde bulunuyorlar.

SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİ

Adli soruşturmanın gizliliği ve masumiyet karinesi ilkesinin önemini vurgulayan yetkililer, kamuoyunun bu kurallara saygı göstermesi gerektiğini belirtiyorlar. “Gizli soruşturmada lehte veya aleyhte olan TV yayınlarını izliyoruz” diyorlar ve Cumhuriyet başsavcıları ile savcıların kamu adına görev yaptığını ifade ediyorlar. Soruşturmanın başlatılmasında belli delillerin göz önünde bulundurulduğunu belirterek, ilgili kişilerin de kesinlikle bu iddialara yanıt verme fırsatı bulacaklarını ifade ediyorlar.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.