ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTİDAR VE MHP AÇIKLAMASI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yapmış olduğu açıklamalarda iktidarı normalleştirme peşinde olmadığını belirtti. Özel, MHP olmasa da AK Parti olmasa da normaleşebileceğini ifade ederek, asıl amacının diğer partilerin seçmenleriyle normalleşmek olduğunu vurguladı.
ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAM TEPKİSİ
Özel, hükümetin asgari ücrete zam yapmayacağı açıklamasına sert tepki gösterdi. CHP lideri, bu durum karşısında halkı sokaklara dökmekten çekinmeyeceklerini vurguladı. Ayrıca düzenledikleri mitinglerle konuyu gündeme taşıdıklarını ve sendika başkanlarını da davet ettiklerini belirtti.
ERKEN SEÇİM BEKLENTİSİ
Özgür Özel, yaklaşık 1.5 yıl sonra erken seçim beklentisini dile getirdi. CHP lideri, Türkiye’nin ilk seçimde Erdoğan yönetiminden kurtulacağını öngörerek, seçim isteğini de açıkça dile getirdi. Özel, vatandaşın da yavaş yavaş seçim istediğini belirtirken, Erdoğan’ın seçilmesinin ardından 2.5 yıl sonra erken seçim beklentisi olduğunu ifade etti.