Özgür Özel: Emekçilerin Hedefi Taksim Olmalı

1 MAYIS GÜNÜ KUTLAMALARI KARTAL MEYDANI’NDA

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Türk-İş üyeleri, Kartal Meydanı’nda buluşuyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bu kutlamalara katıldı. Özel, “Bütün emekçilerin temel hedefi eninde sonunda Taksim olmalıdır; Taksim, baskıcı rejimin elinden geri alınmalıdır. Bir ülkede meydanlar Taksim gibi tutsaksa, o ülkede otokrasi vardır” dedi. Bu vesileyle konfederasyon, sendika ve siyasi partiler farklı yerlerde toplanma çağrısında bulundu.

KUTLAMALAR İÇİN TRAFİK KAPATILDI

Türk-İş ve Türk-Metal İş sendikası üyeleri, sabah erken saatlerden itibaren Kartal Meydanı’nda kutlamalar düzenliyor. Bu nedenle, meydan ve çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı. Araç girişinin yasak olduğu alan, araç ve yayaların alternatif güzergâhlara yönlendirilmesiyle sakinler için güvenli hale getirildi. TOMA’lar ve polis ekipleri de meydan çevresinde güvenlik önlemleri alıyor.

TAKSİM’İN ÖNEMİ VE ÖZGÜRLÜK VURGUSU

Özgür Özel, Kadıköy ziyareti öncesinde Kartal’daki kutlamaya uğradı. Özel, Mecidiyeköy’deki gözaltılarla ilgili olarak milletvekillerinin bölgede bulunduğunu belirtti. Özel, şunları söyledi: “Tüm emekçilerin temel hedefi Taksim olmalıdır. Önümüzdeki yıllarda talep ortaklaşmalı, hedef tekleşmeli, Taksim bu baskıcı rejimden geri alınmalıdır. Taksim Meydanı’nı iktidarının tapusu sanan iktidara şunu söylüyoruz; bir ülkede meydanlar özgürse o ülkede demokrasi vardır. Taksim gibi tutsaksa, abluka varsa o ülkede otokrasi vardır. Taksim’e bakınca iktidarın özgüvensizliği görülüyor. Güçlü iktidarlar meydanları yasaklamazlar, bunların dizleri titriyor, hırslarını boş meydanlardan alıyorlar.”

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Sakarya’da 37 Mahallede Şap Karantinası Uygulaması

Karasu'da üç mahallede şap hastalığı belirlendi. Hastalığın yayılmasını önlemek için 37 mahallede hayvan hareketleri durdurulup karantina süreci başlatıldı.

Bodrum’da Ana Su Hattı Patladı Yol Çöktü

Bodrum'da su isale hattının patlaması sonucu yol çöktü ve çukurlar meydana geldi. Bölgedeki su akışı kontrol altına alınırken, onarım çalışmaları başlatıldı.

Bangladeş’te TİKA ile Güvenli Yerleşim Alanı Kuruldu

Bangladeş’in kuzeyinde, sürekli değişken yapısı nedeniyle sel ve erozyon tehdidi altındaki Brahmaputra Nehri adaları için yeni bir yerleşim alanı inşa edildi. Proje, Gaibandha bölgesinde gerçekleştirildi.

Gazze’de Gıda Güvenliği Krizi Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler'e bağlı yapıların IPC raporuna göre, Gazze'deki 1,6 milyon kişi, Nisan 2026'ya kadar ciddi gıda güvensizliği sorunu yaşayacak.

ABD’li Bakan Rubio’dan Gazze İçin Yardım Çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Gazze'deki insani yardımların artırılması gerektiğini vurgularken, ateşkes sürecinin sürdüğünü açıkladı.