Özgür Özel, saldırı sonrası açıklama yaptı

ANMA TÖRENİ SONRASI AÇIKLAMALAR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKM’de Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen anma etkinliğinde uğradığı saldırının ardından kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı. Özel, “Sırrı Süreyya Önder’i erken kaybettik. Sadece sazıyla, sözüyle değil, siyasete getirdiği yorumlarla, katkılarla, itirazlarla çok kıymetli bir ismi kaybettik” dedi. Anma töreninde barış ve kardeşlik mesajlarının verildiğine dikkat çeken Özel, “Bugün barışın konuşulması lazım. Türkiye’nin terör sorunundan kurtulması, hak ihlallerinin son bulması gerekiyor. Bunların konuşulduğu bir gündü. Bazı kişiler bunların ele alınmasını istemediği için o saldırının gerçekleşmesine zemin hazırladılar” şeklinde konuştu.

TEHDİTLER VE SALDIRILAR

Saldırıdan bu yana tehditler aldıklarını belirten Özel, “Bir süredir tehditler alıyoruz. Olaydan sonra kızımı, eşimi arayıp devam ediyorum dedim. Bu partinin genel başkanlarına suikast girişimleri oldu. Genel başkanlar hapse kondu, linç girişimine uğradı. Böyle bir göreve talip olduğunuzda bunları göze alıyorsunuz” ifadesini kullandı. Saldırıyı kınayan Cumhurbaşkanı ve diğer siyasi parti genel başkanlarından gelen telefonları önemsediğini söyleyen Özel, “Ben bu saldırıyı siyasi kuruma yapılmış bir saldırı olarak görüyorum. Sivil siyaseti savunmak, şiddeti dışlamak ve birlikte çalışmak zorundayız. Kutuplaşmanın kimseye faydası yok. Hiç kimseye kırgın değilim” dedi.

BİR KARAR VERMEK ZORUNDAYIZ

Tehditlerin ve saldırıların kendilerini yıldırmayacağını vurgulayan Özel, “Eğer bizi yıldıracak olsaydı, Cumhuriyet’i kuran partinin genel başkanlığına talip olmazdık. O yumruk bize değmez, canımızı da yakmaz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın açtığı ‘geçmiş olsun’ telefonunu önemseyip, ‘telef’ sözünün geri alındığını düşünüyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.