Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde teröristlere ait bir mağarada büyük bir silah ve mühimmat deposunun bulunduğunu açıkladı. Operasyon, terörle mücadelede Mehmetçiklerimizin kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.
Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamaya göre, Pençe Kilit Operasyonu bölgesindeki arama-tarama faaliyetleri sırasında, teröristlere ait bir mağara tespit edildi. Bu mağarada yapılan detaylı incelemelerde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyon, terör örgütlerine yönelik etkin bir mücadele stratejisinin bir parçası olarak önemli bir başarıya işaret etti.
- 1 adet 7.62 mm PKMS makineli tüfek
- 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği
- 4 adet AK-47 piyade tüfeği
- 200 adet el bombası
- 560 adet doçka makineli tüfek mühimmatı
- 7500 adet 7.62 mm mühimmat
- 1500 Adet 5.56 mm Mühimmat
- El yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan devreler, kablolar ve ateşleme düzenekleri
- 39 adet AK-47 şarjörü
- 4 adet Dragunov şarjörü
- 10 adet M16 piyade tüfeği şarjörü
- 3 adet keskin nişancı dürbünü
- 1 adet dürbün
- 5 adet termal silah dürbünü
- 2 adet sabit telefon
- 1 adet kamera kayıt cihazı
- 5 adet Yaesu telsiz
- 1 adet Yaesu telsiz batarya
- 1 adet sabit merkez Yaesu telsizi
- 2 adet 15V invertör (akım düzenleyici)
- 3 adet dalgıç seti
- 6 adet oksijen tüpü
- 1 adet hücum çantası
- 5 adet şarjörlük
- Muhtelif yaşam malzemeleri
Bu operasyon, terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin kararlılığını ve başarı yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Terör örgütlerine karşı yürütülen bu tür operasyonlar, ülkenin güvenliğini sağlama ve vatandaşların huzurunu temin etme amacını taşıyor.