Pınar Gültekin’in Ölümüyle İlgili Dava

PINAR GÜLTEKİN SKANDALI VE YARGI SÜRECİ

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin, 2020 yılında Muğla’da hayatını kaybetmiş ve Adli Tıp Kurumu raporuna göre ölümünün hayattayken yakılmasına bağlı olduğu açıklanmıştı. Mahkeme, Cemal Metin Avcı’ya, “Tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Ancak Yargıtay 1. Ceza Dairesi bu kararı bozdu. Bozma kararı, kamuoyunda tartışmalara yol açtı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti.

YARGITAY’DAN İTİRAZ VE RED

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne yapılan itirazda, Avcı’nın öldürme eyleminde “sebat ve ısrar ettiği” vurgusu yapıldı. Başsavcılığın itirazını inceleyen Yargıtay 1. Dairesi, oy çokluğu ile ‘canavarca hisle’ ve ‘eziyet çektirerek’, ‘tasarlayarak öldürme’ eylemlerinin olmadığına karar vererek itirazı reddetti. Bu durumda, Gültekin’in öldürülmesi davasında son sözü Yargıtay Ceza Genel Kurulu söyleyecek. Eğer karar değişmezse, Gültekin’i diri diri yakan katil Cemal Metin Avcı, Temmuz 2027’de tahliye olabiliyor.

DAVA GELİŞMELERİ VE CEZA

Cemal Metin Avcı’ya daha önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmişti. Ancak uygulanan haksız tahrik indirimiyle bu ceza 23 yıla düşürülmüştü. Mahkeme, Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı ile diğer sanıkların beraatine hükmetmişti. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Avcı’ya verilen 23 yıllık ceza ve Mertcan Avcı’nın beraat kararını üst mahkemeye taşıdı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi ise bu kararı değerlendirerek, sanık Cemal Metin Avcı’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine karar vermişti. Avcı’ya, “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimlerinin uygulanmasına gerek olmadığına hükmedildi. Mertcan Avcı’ya da “suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme” suçundan 4 yıl hapis cezası verilmesi kararlaştırılmıştı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nde geçici müebbet hapis cezası sonrası dosya sanık avukatı tarafından temyiz edilmişti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadesini Verdi

Fenerbahçe'nin Başkanı Sadettin Saran, yürütülen uyuşturucu soruşturması çerçevesinde "şüpheli" olarak ifade vermek üzere polis merkezine davet edildi.

Japonya’nın Nükleer Silah Sahibi Olma Tartışması Derinleşiyor

Japonya'da bir hükümet yetkilisi, Başbakan Takaiçi Sanae'nin güvenlik politikaları çerçevesinde nükleer silah edinme gerekliliğini dile getirdi.

Anadolu Efes Evinde Dubai’ye Yenildi

Anadolu Efes, EuroLeague 17. haftasında evinde Dubai Basketbol'a karşı 80-76'lık bir yenilgi aldı.

Şara’dan Türkiye ve Üç Ülkeye Teşekkür Mesajı

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Sezar Yaptırımları'nın kaldırılmasının ardından Suriye halkını kutlayarak, bu süreçte destek veren Türkiye, ABD, Katar ve Suudi Arabistan'a teşekkür etti.

Perakende Ticaret İdari Para Cezaları Artırıldı: Resmi Gazete’de Yayımlandı

Perakende ticaret denetimleri kapsamında kesilen cezalar, yeniden değerleme oranı olan yüzde 25,49 oranında yükseltildi.