Putin’den ABD Teklifine Yanıt: Tartışılmadı

ABD BAŞKANI TRUMP’IN BARIŞ TEKLİFİNE RUSYA’DAN YANIT

ABD Başkanı Donald Trump’ın kamuoyuna sunduğu Ukrayna-Rusya savaşını sona erdirecek 28 maddelik barış teklifine ilişkin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir açıklama yaptı. Rus lider, ABD tarafından hazırlanan teklifin kendilerine ulaştığını, ancak bu teklifin kendileriyle tartışılmadığını ve görüşlerinin alınmadığını dile getirdi. Putin, “Barışçıl çözüme hazırız ancak planın detaylarının da tartışılması gerekiyor” şeklinde ifadeler kullandı.

UKRAYNA, ABD’NİN TEKLİFİNE POZİTİF YAKLAŞTI

Ukrayna’nın yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Zelenskiy’in ABD’den barış planının taslağını aldığını belirtti. Zelenskiy’in, Trump ile diplomatik fırsatları ele almayı beklediği ifade edildi.

ZELENSKİY: “ŞU ANDA EN AĞIR BASKILARLA KARŞI KARŞIYA”

ABD ve Rusya tarafından hazırlanan 28 maddelik planla ilgili değerlendirmelerde bulunan Zelenskiy, “Ukrayna üzerindeki baskı şu anda en ağır baskılardan biri” dedi. Ukrayna lideri, “planda en az iki noktanın göz ardı edilmemesini sağlamak için” çaba göstereceğini belirtti: “Bunlar Ukraynalıların onuru ve özgürlüğü, çünkü diğer her şey buna dayanıyor.” Zelenskiy, ülkesinin şu anda zor bir tercih ile karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, bu durumun itibar kaybı ya da önemli bir ortağın kaybedilme riski oluşturduğunu dile getirdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.