Radon Ölçümleri Depremlerin Habercisi Olabilir

Prof. Dr. Mehmet Erdoğan liderliğindeki ekip tarafından gerçekleştirilen TÜBİTAK destekli araştırmada, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından Hatay bölgesindeki termal sularda radon seviyeleri incelendi. Yapılan ölçümler sonucunda, iki farklı su kaynağında radon aktivitesinin kayıtlar arasında yaklaşık 5 kat değişiklik gösterdiği ve bu değişimin bölgedeki sismik aktivitelerle ilişkili olduğu tespit edildi.

RADON SEVİYELERİNDEKİ DEĞİŞİM GÖZLEMLENDİ

Araştırma çerçevesinde, artçı depremler öncesi radon seviyelerinde dikkat çekici bir artış, depremler sonrası ise hızlı bir düşüş gözlemlendiği bildirildi. Radon gazının yer altındaki kırık ve fay hatları üzerinden suya sızabildiğini belirten Erdoğan, bu tür ölçümlerin gelecekteki olası depremlerin tahmin edilmesinde faydalı bir yöntem olabileceğini vurguladı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.