Riekerink iddialı: 3 kupayı da istiyoruz

Geçtiğimiz sezonun Türkiye Kupası Şampiyonu Galatasaray, Süper Kupa maçında geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile yarın saat 20.45'de Konya Büyükşehir Belediyesi Arena'da karşılaşacak. Maç öncesi karşılaşmanın yapılacağı arenada takım kaptanı Selçuk İnan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Jan Olde Riekerink, bu sezon hedef olarak 3 kupayı da kazanmak istediklerini belirtti.

Riekerink, "Bu sezon Galatasaray takımı olarak hedefimiz 3 kupayı da kazanmak. İlk hedefimiz tabii ki şampiyon olmak. Ama onun dışında Türkiye kupası var ve yarın oynayacağımız bir süper kupa var. Bu hedeflerimiz yarın ki maçla başlıyor. Hedefimiz kesinlikle bu kupayı kazabilmek. Benim futbolculara söylediğim bir şey vardır. Futbolcu olarak kariyeriniz bittiği zaman yanına kar kalan hep hatırlayacağınız kazandığınız kupalar olur. Umarım bu kapa da tüm oyuncularımın müzesine geçecek bir kupa olur" diye konuştu.

Riekerink, geçen yıl kısa bir dönem için göreve geldiğini ve bu sürecin oyuncularla tanışma süreci olarak geçtiğini kaydetti. Riekerink, "Geçen yıl kısa bir dönem için göreve geldim. Tabi ki zor bir dönemdi. Benim oyuncuları ve oyuncuların beni tanıması gereken bir dönemdi. Kısa dönemde kendi felsefemi, oyun mantığımı anlattım. Takımda en iyi şekilde buna reaksiyon gösterdi. Pozitif anlamda reaksiyon gösterdi. Kötü geçmiş bir sezonda gelen bir Türkiye kupasıyla, ezeli rakibimize karşı aldığımız bir Türkiye kupasıyla bitirdik. O yüzden bu yıla sıfırdan başlamadım. Oyuncular benim beklentimi biliyor. Ben onların beklentileri biliyor. Kurallarımı, felsefemi biliyorlar" dedi.

Bu sezona hazırlık sürecinin iyi geçtiğini belirten Riekerink, yarın ki maçında takımın önümüzdeki sezona nasıl gireceğinin testinin yapılacağı bir maç olacağını söyledi.

Türkiye'nin, darbe girişimine birlik ve beraberlik içinde dimdik durduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan takım kaptanı Selçuk İnan, "Ülkemizin içinde bulunduğu duruma birlik ve beraberlik içinde iyi bir duruş sergiledi. Bu duruşun her yerde her maçta olacağını düşünüyorum. Yarın ki maçta bu birlik ve beraberliğe, bu duruşa örnek bir maç olacak. Yarın kaybedenin de, kazanın da alkışlandığı bir maç olur" dedi.

Galatasaray'ın geçen sezonki durumu değerlendiren Selçuk İnan, bu yıl daha güçlü bir takımın olduğunu ve 3 kupayı da kazanmayı hedeflediklerini kaydetti.

ŞAMPİY10

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.