Rus açığı yerli turistle kapatılacak

Uçak krizi sonrası Rusya'nın sebze-meyve alımını durdurması halde fiyatları düşürürken, önümüzdeki yıl otel fiyatlarında da ucuzlama bekleniyor.

Rusya ile yaşanan kriz öncesinde Türkiye’ye gelen turist sayısı bu yıl 3-3,5 milyon civarında düşmüştü. Bu düşüş otelcileri endişelendirirken, turizm sektöründe ‘yatak kapasitesinin’ sürekli artması da sektör temsilcilerini kara kara düşündürüyor. Turizme yönelik otel yatırımları her geçen gün artarken, 600 bin yatak kapasitesine sahip Antalya’da her yıl 30 bin yeni yatak kapasitesi daha ekleniyor. Rus krizinden doğan turist sayısındaki düşüşe bir de 30 binlik yatak kapasitesi eklenmesi otelcileri endişelendiriyor. Rus krizi ve ardından gelen yatak kapasitesindeki artışın 2016 yazında otel fiyatlarına yansıması ise en çok yerli turiste yarayacak. Rusya pazarında yaşanan kaybı telafi edebilmek için yeni pazarlara açılacak olunsa da iç turizmi canlandıracak yine yerli turist olacak. Sektör uzmanları, turizm sektörünün daha büyük krizleri  yaşadığı için dayanıklılığının güçlü olduğu yorumlarını yaparken iç turizmin çok ciddi bir çözüm olmasa da turizm pazarını hareketlendireceği düşüncesinde.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Rojin Kabaiş Soruşturmasında Telefon İncelemesi Tamamlandı

Van'da Rojin Kabaiş'in ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Kabaiş'in telefonuna ilişkin şifre, kırılamadığı için İspanya'ya gönderildi.

Kenan Yıldız İtalya’da En Değerli Oyuncu Seçildi

Juventus'ta oynayan Kenan Yıldız, kasım ayında gösterdiği performansla takımın en iyi oyuncusu ödülünü kazandı.

TCMB Toplam Rezervleri 190,8 Milyar Doları Aştı

Merkez Bankası'nın rezervleri, son bir haftada 4.366 milyar dolar artış gösterdi. Bu olumlu gelişme, piyasada dikkat çekti.

Bursaspor Yeniden Tırmanışta Zirveyi Zorluyor

Bursaspor, Süper Lig şampiyonu unvanıyla uzun bir aradan sonra 2. Lig Kırmızı Grup'ta başarılı bir performans sergileyerek liderlik koltuğuna oturdu.

Ateşkese Rağmen İsrail’in Gazze Saldırıları Sürüyor

Gazze Şeridi'nin güneyinde, İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu bir Filistinli sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.