Ruşen Çakır: HDP sandığa nasıl gidiyor

Ruşen Çakır, Medyascope.tv sitesindeki röportajlarına devam ediyor.

Çakır'ın yeni konuğu Hakan Tahmaz…

Hakan Tahmaz'a "1 Kasım 2015 genel seçimlerinde “HDP sandığa nasıl gidiyor?” sorusunu soran Çakır, söyleşinin videosunu da yayınladı.

İŞTE O RÖPORTAJ

RUŞEN ÇAKIR KİMDİR?

Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Nokta Dergisi'nde başladı. Sırasıyla Tempo, Cumhuriyet, Milliyet, CNN Türk, Vatan, NTV'de çalıştı. TESEV'de Demokrasi, Sivil Toplum ve İslam Dünyası Programını yönetti. Sosyolog Şerif Mardin'le 2007 yılında yaptığı bir röportajda Mardin'in ortaya attığı "Mahalle Baskısı" kavramı medyada uzun süre tartışma konusu oldu. 2002 yılının Aralık ayından 11 Ekim 2014 tarihinde kadar Vatan gazetesinde gazetecişliğe devam etti. Ardından Habertürk Gazetesi’ne geçti ve halen burada yazmaya devam etmektedir. Türkiye'de son dönemdeki siyasi dönüşümleri 1990 yılında kaleme aldığı ilk kitabı olan Ayet ve Slogan adlı kitabında ele almıştır.

2010 senesinde İspanya Sitges´te gerçekleştirilen Bilderberg toplantısına katılmıştır.

Kitapları

Ayet ve Slogan, Türkiye'de İslami Oluşumlar, 1990.
Vatan Millet Pragmatizm, Türk Sağında İdeoloji ve Politika (Hıdır Göktaş ile birlikte), 1991.
Resmi Tarih Sivil Arayış, Sosyal Demokratlarda İdeoloji ve Politika (Hıdır Göktaş ile birlikte), 1991.
Sol Kemalizme Bakıyor (Levent Cinemre ile birlikte), 1992.
Ne Şeriat Ne Demokrasi, RP'yi Anlamak, 1994 Hatemi'nin İranı (Sami Oğuz ile birlikte), 2000.
Direniş ve İtaat, İki İktidar Arasında İslamcı Kadın, 2000.
Derin Hizbullah, İslamcı Şiddetin Geleceği, 2001.
Recep Tayyip Erdoğan, Bir Dönüşüm Öyküsü, (Fehmi Çalmuk ile birlikte), 2001.
Nereye Gitti Bu Ülkücüler, 2003.
Türkiye'nin Kürt Sorunu, 2004.
İmam-Hatip Liseleri, Efsaneler ve Gerçekler (İrfan Bozan ve Balkan Talu ile birlikte), 2004.
Sivil, Şeffaf, Demokratik Bir Diyanet İşleri Başkanlığı Mümkün mü? (İrfan Bozan ile birlikte), 2005.
"Mahalle Baskısı" Prof. Dr. Şerif Mardin'in Tezlerinden Hareketle Türkiye'de İslam, Cumhuriyet, Laiklik ve Demokrasi, 2008.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Uyuşturucu İddiası: Mehmet Akif Ersoy’un Sıradışı Yöntemleri

Mehmet Akif Ersoy'un eski görevinde bulunduğu dönemde, uyuşturucu temin ve satışına yönelik soruşturmada yeni bir tanığın ifadeleri dosyaya eklendi. Tanık, saklama yerlerini açıkladı.

Fidan, Güler ve MİT Başkanı Şam’da Görüşecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, Suriye'de önemli temaslarda bulunmak üzere ziyarette bulunuyor. Cumhurbaşkanı Şara ile görüşülecek.

Sadanettin Saran ve Cebeci Mesajları Gündeme Geldi

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, uyuşturucu soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. Gündeme gelen mesajlaşmalar ise gazeteci Nedim Şener tarafından paylaşıldı.

Yusuf Güney Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Sanatçı Yusuf Güney, İstanbul'daki bir uyuşturucu soruşturması çerçevesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Muslera İle Kupalar 2025’te Yağmur Gibi Geldi

Fernando Muslera, 2025'te Arjantin Şampiyonlar Kupası finalinde Estudiantes'in Platense'yi 2-1 yenmesiyle kariyerine bir şampiyonluk daha ekledi. Tecrübeli kaleci, bir hafta içinde ikinci kez sevinç yaşadı.